Powerade Copenhagen Half Marathon gennemført

Sådan så det ud for ét år siden. Gennemførelse og medalje. Men denne gang skal det gerne være hurtigere

Kl. 10 indfandt jeg mig på pladsen hvor Powerade Copenhagen Half Marathon skulle tage sin start. Vejret var perfekt til en løbetur, 17-18 grader og næsten vindstille. Jeg havde hele familien med, så opbakning skulle der være nok af. Vi gik lidt rundt, og kiggede på Expoen, og pludselig løb tiden fra os, så jeg stod i startfeltet kun 6 minutter før tid. Og der var mange som ønskede at løbe turen på 2:00 inkl. mig selv. Eller rettere jeg ville gerne løbe den under, men med den lidt brogede træning ville jeg være tilfreds med gennemførelse.

Starten gik og igen kom den der sjove oplevelse: 10…..3-2-1-Bang, og så stod vi ellers stadig der stille og rolig :-). Det er vildt underligt, men sådan er det jo.

Men afsted det gik. Inden jeg fik set mig om var der løbet 3,5 km. Huhej hvor det gik. Jeg havde lagt en plan, næsten som Egon Olsen, og jeg holdte mig til den. Jeg er faktisk helt stolt. Ingen zig zag, og ingen småspurter og frem for alt: Et lavt og kontrolleret tempo. Jeg lå mellem 5:35 og 5:40 min/km. Og det gik rigtig godt indtil ca. 13 km. Så begyndte benene at blive rigtig tunge. Ved 18 km, havde jeg smerter i ben så hvert skridt gjorde ondt. Jeg er sikker på, at det er den manglende træning og dermed kilometer som gjorde sit udslag her. Tempoet begyndte er være nedadgående og til sidst løb jeg meget langsomt. Da jeg nåede 20 km holdte der ambulancer med blink og var ved at behandle flere som var gået ned med dehydrering, for de lå med drops. Tænk at “tabe til sig selv” så tæt på mål.

Jeg var helt færdig på den 800 m lange opløbsstrækning, men fandt alligevel kræfter til en spurt de sidste 200 meter. Tiden blev 2:05:45. Altså 1 min langsommere end Aarhus, men det helt okay. Jeg er tilfreds.

Det positive i det hele var faktisk, at puls og åndedræt var helt under kontrol hele tiden. Men benene var bare ikke helt med mig. Men det kan der laves om på til næste gang.

Selve løbsruten var helt fantastisk. Nyhavn, Esplanaden og Operahuset var bare nogle af stederne vi kom forbi.

Jeg løb i min Newline Stretch og det var et rigtig godt valg. Selv da jeg var drivvåd, så føltes den tør. Men da jeg var færdig skiftede jeg ret hurtigt til en noget andet tøj, for selvom det var lunt, var vinden nu kold.

Modsat Aarhus havde København helt styr på væskedepoterne og det var en ren fornøjelse.

Nå, nu vil jeg tillade mig at spise noget slik. Det fortjener jeg.

/Kasper

Stadig frisk ved 3,5 km
I mål og med medajlen. Ja, træt så, et smil blev det altså ikke til 🙂

4 Kommentarer

  1. Ja jeg er tilfreds , men følte at havde dagene op til løbet ikke været præget af nogle kedelige familie begivenheder , så var jeg kommet under 1.50 som var målet ….. Men det klare jeg næste gang …. Som jeg sagde til konen da jeg kom i mål “benene var gode, men hovedet tungt “…… Men jeg er tilfreds med dagen som den gik …. 🙂

    Peter

    • Tak. Jeg håber at jeg med den rigtige træning op til næste gang, at jeg rammer ind under 2 timer. Og skide flot løbet. Er du tilfreds?

Kommentarerne er lukkede.