En dejlig løbelørdag

Fredskov Marathon
Medalje fra Fredskov Marathon med Annette Fredskov
Fredskov Marathon
Medalje fra Fredskov Marathon med Annette Fredskov

“Sikken dejlig dag det er i dag” sang Stig Møller for første gang for efterhånden mange år siden. Og i dag var dælme en dejlig dag.

Den startede lidt tidlig af en lørdag og egen fri vilje. Kl. 7 ringede vækkeuret og så havde jeg lige 1 time, inden jeg skulle ud af døren. Solen skinnede og vejret var smukt. Dog valgte jeg at løbe i min løbejakke, men det var lige ved at være for varmt til sidst.

Jeg mødte op til starten, hvor jeg blev mødt af en flok smilende og entusiastisk løbere. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg var løbekiddet, for der var så meget erfaring samlet der i dag. Det var både marathonløbere og ultraløbere, og det var fantastiske historier de kunne fortælle. Den lokale arrangør kaldte løbet Ellebæk Marathon (Det foregik i Holstebro) og havde lagt et kæmpe arbejde i at gøre ruten tydelig for os alle.

Startfeltet ved Fredskov Marathon - Ellebæk Marathon - Lånt fra www.annettefredskov.dk
Startfeltet ved Fredskov Marathon – Ellebæk Marathon – Lånt fra www.annettefredskov.dk

Vi startede ud i roligt tempo omkring de 6 min/km. Efter 2,3 kilometer brød en ud, og jeg fulgte med, da jeg gerne ville op at løbe omkring 5 min/km, da det er der jeg har min bedste rytme. Problemet var bare at han var noget hurtigere end jeg, så jeg endte hurtigt i 4:30 min/km, og det holdt jeg ca. 2 kilometer og måtte så slippe ham. Efter dette, løb jeg 3 kilometer alene. Det forgæves forsøg på at hænge på, havde taget gevaldigt af kræfterne, så jeg brugte lidt ekstra tid i depot og fandt så en tomandsgruppe som løb 5:20 min/km. Det kunne jeg lige holde til. Her fik jeg lidt historier om gode løbeoplevelser. Det var super.

Desværre havde jeg brugt så meget energi på min lille udflugt, at jeg måtte “opgive” at løbe 3 ture á 7 kilometer og nøjedes med de 14 kilometer, som også passede fint med min løbekalender. Det sad også i baghovedet, at jeg heller ikke skulle overløbe. Men havde jeg haft overskud i benene, så havde jeg taget en tur mere, så løbekalenderen, skal ikke bruges som undskyldning. Men nu burde jeg da være frisk til den kommende løbeuge.

Jeg løb de 14 kilometer på 1:21 t, så det var ikke en fantomtid, men det var super sjovt at være med, og det vægter jeg denne gang.

Fredskov Marathon var en stor social oplevelse, som jeg kan anbefale til alle der får muligheden. Jeg var også heldig, at få en medalje (Og hvem elsker ikke det) så jeg har et lille minde om min løbetur med Annette og Fredskov Marathon.

 

/Kasper

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.