Volkswagen Aarhus Run gennemført

Færdig med de 21,1 km og i rigtig godt humør!

Og mere end bare gennemført. Det er også godkendt med kryds og slange. Hele 17 minutter hev jeg af min personlige rekord, og dermed blev sluttiden så 1:47:38. Om jeg er stolt? Janteloven er sparket til hjørne!!!

Her de sidste par dage var der næsten 300 som havde tilmeldt sige, så over 600 løbere var mødt op, og det var en helt faktastisk oplevelse. Det var mit første “lille” løb, men bestemt ikke mit sidste.

Jeg var der i god tid og fik udleveret mit startnummer (293). Jeg valgte at løbe i en trøje med en vest udenover, og det vidste sig at være et perfekt valgt til vejret. Ruten var rigtig fint, men præcis som jeg havde spået, så begyndte det psykiske at spille lidt ind, da man passerede 5 km depotet for 3 og i særdeleshed for 4. og 5. gang. Jeg fandt hurtigt en rytme gennem hele løbet, men ikke en fast løbemakker, så jeg løb meget alene og hægtede mig på en anden løber 2-300 meter og så videre. Det viste sig at være en perfekt metode for dagsformen.

De første 10 kilometer forsvandt legende let, men men ved 14 og 15 kilometer havde jeg en lille krise, fordi benene ganske enkelt var tunge og gjorde ganske ondt. Jeg overvejede og jeg skulle løbe i mål og tage min 15 kilometer tid (altså slutte løbet), men jeg overvandt smerten og løb videre ud mod de 20 kilometer. Jeg fulgte ikke min ide med at løbe stærkere på den sidste del af turen helt, men jeg løb trods alt også noget hurtigere end beregnet. Til gengæld fulgte jeg vand kontra energidrik, og det virkede fint. Jeg er stadig bare utrolig dårlig til at løbe og drikke samtidigt, så der tabte jeg nogle sekunder. Det skal også siges, at energidrikken var noget tynd, så er faktisk lidt i tvivl om den gjorde mere end vandet ville have gjort.

Skærmbillede 2013-03-24 kl. 14.22.05
Officielle tider fra sportstiming.dk

Jeg kunne godt se på uret at det gik rigtig godt, og det var nok også det som holdte min pace oppe. Dog var jeg lidt demotiveret af at mit gpsur ikke passede med den opmålte rute, så da jeg var i mål manglede jeg stadig 600 meter på mit ur. Det er meget normal med den for for fejlvisning på GPS ure. Derfor stemmer mine omgangtider heller ikke helt via Garmin, så der er ca. 180 sekunder som skal trække fra de forskellige omgangstider og det giver så det som står i bunden (Det har jeg rettet til, så det stemmer overens med den officielle timing.)

Skærmbillede 2013-03-24 kl. 14.13.49
Pga. GPS urets unøjagtighed, skal der trækkes ca. 180 sekunder fra over de 21 kilometer. Resultatet nederst er tilrettet og passe i forhold til den officelle tid.

Den sidste kilometer var et helvede. Benene var tunge, og så skulle man ind igennem en snedækket skov og det tog altså lige det sidste jeg havde i mig, så da jeg nåede målstregen var der ikke engang til en spurt. Under turen havde jeg min ipod med, men jeg lyttede kun til den 1 – 2 kilometer, så valgte jeg igen at lytte til mine sko og vejrtrækningen. Og det skal da lige siges, at jeg på intet tidspunkt blev stakåndet, så der var fuld kontrol fra start til slut.

Alt ved løbet fungerede ganske godt og det var en super oplevelse, som jeg da tror jeg er med igen ved næste år. Og så var vi jo SÅÅÅÅÅ heldige med vejret. Det var helt fantastisk at mærke varmen igennem min tynde trøje.

Billeder fra Aarhus Run 2013 her

/Kasper

 

6 Kommentarer

 1. Hej Kasper, Tillykke med din flotte pr. Det er overbevisende.
  Jeg synes også det var et godt løb, men giver dig ret i at den lille ekstra sløjfe i skov/sne trak tænder ud.
  Jeg havde krise fra start til slut, men min tid blev jeg godt tilfreds med. Men sådan er det jo, nogle gange løber man med følelse af overskud, andre gange ikke…. Kh Karina

 2. Tillykke med det gode løb! Fantastisk at kappe så mange minutter af.
  Mine mål er noget anderledes (længere tid og knap så meget smerte 🙂 ). Men det er inspirerende at læse dine overvejelser – de kan jo bruges, uanset hvor hurtigt eller langsomt man ønsker at løbe.

 3. Tillykke med en god tid! Altid dejligt at indfri sine mål! Hvad er næste 1/2 M løb og skal fremtidige mål revideres og tilpasses?

  • Karina> Tak for det. Ja, det er en ret god tid for mig, og det var en fatastisk oplevelse.

   Rasmus> Tak. Næste løb er til juni, men der kunne godt snige sig en anden ind, da mine søndagstræninger næsten når halvmarathon længder det næste stykke tid. Fremtidige mål? Der venter jeg lige til rusen har lagt sig, så jeg ikke skyde for vildt forbi mål 🙂

Kommentarerne er lukkede.