Marselisløbet 2013 gennemført med PR

Startnummer 2597 sad på en gråhåret herre, mig.
Startnummer 2597 sad på en gråhåret herre, mig.
Startnummer 2597 sad på en gråhåret herre, mig.

Så var det dagen for det 42. Marselisløb, dog var det mit første. Dog var der en 90 årig, som havde været med til alle, samt jeg har en studiekammerat, som også debuterede ved nr. 1.

Vejret var overskyet og dryppede lidt, men temperaturen på de 15 grader var perfekt løbevejr. Jeg løb for firmaet Markon, som er en samarbejdspartner i firmaet. Vi var lidt opdelt i distancer. 2 på 12 kilometer og resten på 6 kilometer.

Denne afgav startskuddet
Denne afgav startskuddet

Klokken få minutter i 11 stod min direktør og jeg klar i startfeltet til 12 kilometer. Vi placerede os ca. i midten , for vi ville ikke sænke de hurtige foran, men ville heller ikke sænkes af det langsommere. Den lille kanon gav sin startsalut og af sted gik det. Men som altid starter et løb med at gå indtil man rammer startlinien. Men så åbnede det også lidt op. Desværre røg man ned i gåtempo igen, da alle løbere skulle op på strandvejen fra græsset. Men så gik det ellers derud af.

De første kilometer foregik på asfalt og det passer mig super godt. Jeg forsøgte at finde en at hænge på, men der var ingen som passede mit tempo, så jeg begyndte at overhale for at komme op til nogle lidt hurtigere løbere.

Jeg er ikke super glad for bakker og træner dem ikke ret meget for der er ingen ved Berlin Marathon. Men meget er ruten ved Marselisløbet er bakker og selvfølgelig også nedløb. Jeg forsøgte at holde tempoet, men blev bremset af “propper” af trætte løbere som kæmpede sig op af bakkerne. Det kostede mig nogle minutter fra 5 – 8 kilometer. Og så løber jeg heller ikke så smidigt, for jeg er ikke helt vild med skovstier.

Men tilbage på asfalten fik den igen gas, og jeg passerede en masse løbere. Jeg blev faktisk ikke rigtig overhalet, og det kan man både tage positivt, men også modsat. Positivt, var at det kørte for mig, negativt, så have jeg nok fået mig placeret for langt tilbage, så det er ikke lige var udfordring nok og dermed rum nok til at kigge den gas.

Skærmbillede 2013-09-01 kl. 14.33.27
Screenshot fra Sportstiming

Ved 9 kilometer åbnede jeg op for det sidste og fandt en god rytme lige under 5 min/km. Men der var mere i benene, så pacen blev sat yderlige op så den hed 4:35, seneste 4:19 og den sidste kilometer tæt på 4 min/km. Jeg ramte mållinien i tiden 57:27 og det er 2:10 min hurtigere end min gamle PR.

Det var en fantastisk oplevelse med både løb og dagsform. Og det var fedt at mit lille forsøg virkede. Jeg løb nemlig på helt tom mave, for at se om det ville give mig noge fordele. Og jeg må sige, at jeg ikke savnede maden i maven eller energien derfra. Jeg drak en halv kop vand ved 4 og 8 kilometer.

Men der er jo en bagside af alt, og det er der desværre også her. Jeg har de seneste par dage, efter min 30 kilometertur, haft lidt ømhed i venstre læg, og det har taget til over dagen og så været væk om morgenen igen. Jeg begyndte at mærke til det ved 7 kilometer. Og det var særligt nedløbene, som begyndte at bide. Men det var ikke værre end jeg kunne fortsætte.

Da jeg så kom i mål, og blev kold så var den helt galt. Efter en sandwich og en vand humpede jeg tilbage til bilen og følte at det lige så meget sad ved knæet. Jeg kan særligt mærke det hvis jeg vrider i foden, og dermed også i knæet. Det er rigtig surt, men jeg tror ikke det er en skade, men nok mere kroppen der er træt efter 53 kilometer i denne uge.

Nu springer jeg over min tirsdagstræning og så ser jeg tiden an torsdag. Jeg SKAL være klar til Berlin Marathon.

Og så fik jeg også lige luftet min nye sportsmagneter. De er altså uundværlige.

/Kasper

Tilrettet for at passe til de officielle tal. Der mangler orig. 470 meter, men det må være pga. skoven hvor signalet kan drille lidt.
Tilrettet for at passe til de officielle tal. Der mangler orig. 470 meter, men det må være pga. skoven hvor signalet kan drille lidt.

2 Kommentarer

 1. Hej Kasper

  Stort tillykke med din PR og debut på Marselisløbet. Rigtig flot og godt at høre at benene ikke var helt ødelagte efter de 30 km i torsdag – tak for turen, en rigtig god og naturskøn tur.
  Jeg er helt sikker på at du er ved at være klar til Berlin. Dine ben er også ved at vænne sig til den rette udholdenhed og restitution så du her 3 dage senere kan løbe et så flot Marselisløb. Selvom du oplever lidt træthed og er øm i læggen – som du selv skriver har det jo været en rigtig km-mængde uge, så lidt løbe pause er nok helt rigtigt…

  Mange løbe hilsner
  Claus

  • Hej Claus

   Tak for det. Ja, jeg synes selv det er start at løbe PR 3 dage efter “3 timer” i helvede med dig 🙂

   Jeg er dog lidt nervøs for benet, da det mere er smerte end bare ømhed. Men lad os se om det ikke hjælper med en god nats søvn.

   Og endnu engang tak for at trække mig igennem de 30 km.

   /Kasper

Kommentarerne er lukkede.