Billund Runway gennemført

Lige efter mål
Lige efter mål
Lige efter mål

Så nåede vi natten, hvor 21,1 kilometer på Billunds startbaner skulle klares. Og jeg må indrømme, at jeg var noget nervøs for distancen pga. manglende træning, men også fordi løbsstart var kl. 2:45.

Og lad mig sige med det samme: Det var en kæmpe oplevelse og Billund Lufthavn havde styr på alt. Kæmpe klap på ryggen.

Jeg forlod, sammen med Martin, matriklen lidt over 24, og satte kursen mod Billund. Allerede ved Horsens begyndte der at komme mange biler, og det vidste sig, at de havde samme retning som os. Vi var der i god tid, så vi kunne stille og roligt få hentet startnummer, klædt om og ellers gøre os klar. Alt dette skete inde i den gamle terminal. Bevægede man sig udenfor, så var det bidende koldt. Ca. 5 grader, og det var nok til at få hele min krop til at ryste og tænderne til at klapre.

Vi købte et par kopper kaffe og selvom de var fyldte da vi fik dem, så var de kun 3/4 fyldte da vi skulle til at drikke. Vores ænder rystede så meget, at vi simpelthen spildte det. Men til gengæld havde vi varme hænder 🙂

Kort før kl. 2:45 blev vi ledt ud til starten af en Follow Me bil. Og så var vi klar.

Der var mange spændte løbere
Der var mange spændte løbere

Jeg startede ud sammen med Martin, og vi løb med pace 5:20. Man var helt høj, fordi sådan en startbane er bare mega bred, og det eneste man kunne se hvor lysene fra banen og så siluetterne af de omkring løbende. Men der var MASSER af plads.

Jeg kunne mærke at kroppen var let, og jeg overvejede kort, om den skulle have mere fart. Det sad selvfølgelig i baghovedet, at denne strategi gav bagslag i København, men i nat havde jeg ikke varmen at bekymre mig om. Så jeg besluttede, at nu måtte det briste eller bære. Jeg satte farten op og løb de næste 4 kilometer lige under 5 min/km. Og det føltes godt.

Ved 8 kilometer havde jeg stadig friske ben og fortsatte med lige over 5 min/km. Og sådan fortsatte det frem til 17 kilometer, hvor jeg begyndte at mærke lidt træthed i benene. Dog havde jeg tabt en anelse fart svarende til 4 sek/km. Men helt acceptabelt og meget stabilt gennem hele løbet.

Rundt, rundt og rundt
Rundt, rundt og rundt

Jeg begyndte også lidt at kæmpe med at vi bare skulle løbe rundt og rundt. Intet nyt, men bare noget man havde set før. Dog skete der lidt da jeg passerede 14 kilometer, for der passerede jeg start samtidigt med at 10 kilometer løberne blev sendt afsted.

Da jeg ramte 19 kilometer, forvandlede mine ben sig til bly. Det var tunge, og jeg skulle virkelig presse igennem for at opretholde farten. Det lykkedes stort set og jeg passerede start for sidste gang og skulle så “bare” dreje ind på opløbet. Men hold da op det snød.

Jeg havde troet at mål var et lille højredrej fra start, men man skulle et godt stykke hen af banen og så til højre, men den krølle trak vildt hårdt på mig, og jeg var tæt på at komme ned og gå, men jeg holdt mig heldigvis i gang.

Klip fra sporttiming.dk
Klip fra sporttiming.dk

Jeg passerede mål i tiden 1.48:57, og hvor er jeg stolt af det. Alt gik rigtig godt, og jeg havde styr på løbet og åndedrættet hele vejen igennem. Egentlig utroligt uden træning.

Jeg sprang energidrikken som de tilbød over, og brugte kun mine egne IsoGel hele vejen igennem. Det var rart, at vide at det energi man spise/drikker virker, og så skvulper en gel heller ikke i maven. Jeg drak hver gang jeg kom forbi et depot, for jeg skulle ikke nyde noget af at dehydrere.

Bagefter løber var der morgenmad, og en fantastisk kop kaffe. Og så var det bare hjem og så lige få lidt søvn, inden man igen skulle være noget for familien.

/Kasper