MarkOn mandeløbet 2014 gennemført

I mål og foreviget
Lige ankommet og med udsigt udover pladsen
Lige ankommet og med udsigt udover pladsen

Hold da op et vejr. Fra morgenen af var det koldt og regntruende, men det klarede op over middag og det var godt for MarkOn mandeløbet, men også for de sidste skoledagselever samt de 13.000 som skulle i Tivoli Friheden til GoFM koncert.

Heldigvis var jeg kørt i rigtig god tid, for det viste sig hurtigt at Aarhus var helt lukket med biler. Den tur som normalt tager 25-30 minutter tog nu 1:15 t. Men jeg kom frem i ordentlig tid, og fik mit startnummer.

I år var start ved cykelbanen, så man startede ligesom nede i et hul. Det gav læ, men også stigninger fra starten.

Da de begyndte at tælle ned var jeg slet ikke klar. Jeg tænkte, hvad pokker jeg nu stod her for, men så gik starten. Der var ikke rigtig nogen inddeling med fartholdere, så man startede blot i en stor klump. Det viste sig senere, at det ikke var et helt skidt sted jeg startede.

Skærmbillede 2014-05-28 kl. 22.28.28De første 400 meter løb man meget tæt og jeg havde ingen mulighed for at holde mig omkring de 5 min/km. Jeg tror den lå nærmere 6 min/km. Men da vi først var ude af cykelanlægget åbnede det lidt mere op, og jeg fik lidt mere fart i fødderne. Det resulterede i, at jeg ned af Jyllandsallé hold en fart på 3:42 min/km. Det holdt jeg indtil vi drejede ind i skoven. Det resulterede i den første kilometer på 4:47 min.

Jeg løb i dag for MarkOn, og jeg stødte på Lars ude på ruten, og jeg fornemmede, at jeg havde mere i benene end han havde i dag, så jeg øgede hastigheden yderligere, selvom det begyndte at gøre lidt ondt ved 4 kilometer og ruten var ganske kuperet. Men forbi mig skulle han ikke :). Navnlig en bakke i skoven, op mod væddeløbsbanen sugede alt kræft ud af benene, så jeg var nødt til at sænke hastigheden med 0:10 min/km for at få mælkesyren væk igen. (Men det hjalp også med koncertmusik i ørene. Tror det var Christians Brøns der var på scenen da jeg passerede)

Ved opløbet var benene godt trætte, men jeg forsøgte at sætte en spurt ind, for at se om jeg skulle være heldig med en spurtpræmie, men nej, ingen så det mili-grønnelyn. Jeg løb lidt om kap med en anden mand på opløbet, og jeg hentede ham på de sidste 2 meter, for han standsede en anelse op, for lige at orientere sig hvor jeg var. Meget sjovt.

I mål og foreviget
I mål og foreviget

De 5 kilometer blev passeret på 23:51 (Pace 4:46), og det er jeg rigtig tilfreds med. Målet var 24-25 minutter. De 23:51 rakte til en 49 plads ud af 125 løbere.

Og så var det tid til en dåseøl og en hotdog. Nej, man løber ikke mandeløbet fordi man vil være sund. Nej, man løber fordi der er pølser og øl bagefter. 🙂

Og så vil jeg lige sige, at en mand i sin bedste alder, 74 år, også løb med og han løb 10 kilometer på 1:08 t. Det er “fandme” flot. Håber jeg kan det, når jeg bliver så gammel.

Og så vil jeg lige sige en ting mere: Nøj, hvor er min nye Newline trøje lækker. Lange ærmer, som snildt smøges op, og de bliver der. Og så er den let og giver masser af luft. Kig lige på den næste gang.

/Kasper