Aarhus City Halvmarathon 2014 gennemført

medalje-startnummer-tomtom
Man bliver aldrig for gammel til medaljer 🙂 Uret blev lidt forvirret i parkeringshuset som man løber igennem, så distancen er ikke helt korrekt.

Så kom jeg igennem mit 10. halvmarathon i min 3 år “lange” løbekarriere og mit 4. i år.

DMI havde lovet høj sol, men heldigvis holdt det ikke stik, for vi 12.000 løbere startede i overskyet og regndryp. Men det var lummert, og stadig ca. 20 grader.

Jeg tog bussen ind til byen og var fremme ved 9 tiden, og det passede perfekt, for der var ingen kø til garderobe, og ligeledes næsten ingen til toiletterne. Efter at have smidt mine ting i garderoben, var det ellers ud og nyde lidt af stemningen og få styr på nerverne.

Jeg rendte på Claus fra løbegruppen, og han var parat til at give den gas. (red. Han fik en super tid, selvom han ikke var helt tilfreds). Og så mødte jeg Morten, som kendte mig fra bloggen, så beklager mit lidt spørgende ansigt :). Gik det godt for dig?

Klar til start. Dog ses køen til startboksene lidt længere fremme
Klar til start. Dog ses køen til startboksene lidt længere fremme

Nå, men tæt på start gik jeg mod startboksen. Jeg skulle starte i A3, men det opgav jeg ganske hurtigt, for her oplevede jeg løbet eneste problem. Med 12.000 løbere er det vokset ud af sine eksisterende rammer og der var ikke beregnet nok plads til alle startende. Jeg startede derfor et stykke væk fra startboksene på en “tilkørsel”. Men igen, så starter tiden først når man selv passerer målstregen. Dog kom man ud for at “langsommere” løbere kom foran, men det betød dog ikke så meget for min løbepræstation.

Jeg passerede startstregen 2 minutter efter starten gik, og så afsted. Jeg havde inden løbet bestemt, at zig-zag ikke var tilladt for mig, og det holdt jeg mig til. Det betød, at jeg løb afsted med ca. 5 min/km. Det var faktisk lidt hurtigere end planlagt, for selvom jeg også gjorde det i Billund, så var temperaturen også en hel anden.

Ruten var lavet lidt om i år, men kan ikke rigtig sige for eller imod, men den seje bakke ved Den gamle by var der stadig, og jeg var virkelig presset på vej op af den og på toppen opgav jeg lidt en hurtig tid. Heldigvis pressede jeg på, og nedløbet til Botanisk have gjorde godt for mine ben, og det var lige det jeg havde brug for. Og så lige en gel og en kop vand, og så var jeg flyvende igen.

Næste store udfordring var så havnen. Det lange lige stykke, men jeg bad mine dæmoner om at smutte. Smutte gjorde de ikke, men de sad ikke så tungt på skuldrene, så jeg kom igennem og med overskud. Så var det ind ved domkirken, og det er altid hyggeligt, for der står altid mange tilskuere, og de er, måske uden at vide det, de 20% ekstra man har brug for i sådan et løb. TAK!

Glad og tilfreds over målstregen
Glad og tilfreds over målstregen

Og så kom den næste strækning, som jeg ikke er meget for. Strandvejen og op gennem skoven. Og det passede også med at benene blev blytunge ved 13 kilometer, men jeg ved ikke om man bliver en klogere løber med erfaringen, for jeg pressede igennem, og tog en ekstra gel lidt tidligere end planlagt, for jeg havde brug for lidt opmuntring.

Ude i skoven begyndte flere at gå, og jeg bandende til mig selv, at det ikke skulle være mig. Det var bare at holde i, og det hjalp da også da Atletion kom til syne, så var det som om energien kom lidt igen. Men den kom først rigtig igen ved omkring 17 kilometer, og så følte jeg mig faktisk forbavsende frisk igen, og satte farten lidt op. Jeg havde endda energi til at råbe at nu var der 4 kilometer igen, og råbe KOM SÅ!, men der var ikke meget response. Flere havde ikke fået energien igen, som jeg havde.

Indtil da havde hele turen foregået med overskyet vejr samt af og til lidt let regn, men da jeg drejede ind på Frederiks Allé og dermed opløbet, brød solen igennem. Det var sgu helt symbolsk. Og havde det ikke været fordi, at jeg havde det varmt nok i forvejen, så havde det været skønt. De sidste 500 meter føltes lidt lange, for nu ville man altså gerne i mål.

Da der var 100 meter igen, havde jeg udset mig et par stykker, som jeg bare ville ind over stregen før. Så jeg satte spurten ind, og det er lidt sjovt. Man kan være så træt og tung i benene, men skifter man løbestil, så er det som om der altid er noget ekstra. Egentlig underligt.

Jeg løb med mit nye Tomtom Cardio Ur, og havde ikke fået det sat helt rigtig op i visningen, så jeg havde ikke den totale løbetid, så jeg løb udelukkende på kroppen signaler, og så orienterede jeg mig ved hver kilometer. Egentlig en rar måde at løbe på,når det nu skulle være.

Jeg passerede målstregen i 1:48.02, og det er jeg super stolt over. Jeg havde en stille drøm om 1:45, men jeg er på ingen måde skuffet. Jeg løb et perfekt løb, og så var det tiden jeg kunne få.

Skærmbillede 2014-06-08 kl. 15.45.49Det er lidt sjovt at sammenligne tiderne gennem de 3 Aarhus City løb: 2012 2:04.43, 2013 1:56.14 og så 2014 1:48.02. Så det er en ret god statistik :), men jeg kan nok ikke blive ved med at hive af.

Heldigvis lagde den dæmpede varme, også en dæmper på dehydrerede løbere, og jeg så kun 4-5 løbere, som var under behandling. Og jeg håber I har det godt igen!

Nu vil jeg nyde resten af dagen og det kunne meget vel blive på sofaen med den kolde 0,5% øl man fik. 🙂

Og til slut vil jeg da lige høre de 2 vindere af min konkurrence om startnumre om de havde et godt løb (Ingar og Lykke)?

Billeder og videoer fra løbet kan ses her (Opdateres løbende):

Video fra start, hvor man ser alle løbere løbe forbi (Lyden kommer efter 12 sekunder)

Video fra hele løbet (TV2OJ)

Billeder fra Aarhus City Halvmarathon (2 km)

Billeder fra Aarhus City Halvmarathon 2014 (Stiften)

Billeder fra Aarhus City Halvmarathon 2014 (Start/Mål)

Billeder fra Aarhus City Halvmarathon 2014 (16 km)

/Kasper

2 Kommentarer

Kommentarerne er lukkede.