Hjerteløbet 2014 gennemført

Sådan ser man ud når man er kommet i mål og er godt brugt.
Sådan ser man ud når man er kommet i mål og er godt brugt.

Det lignede ikke løbevejr da jeg stod op. Havde håbet på mindst vindstille, men det fik jeg altså ikke. Så det var fugtigt, blæsende og koldt. Men så var det jo bare at klæde sig rigtig på.

Jeg valgte en tynd langærmet og korte tights. Jeg tog godt nok også lige en jakke på, for at have noget på inden løbet. Og så kørte jeg afsted mod Viby.

Da jeg nåede frem til stadionet, var der fyldt med biler og jeg fik en af de sidste pladser inden man skulle helt om til boligblokkene. Og så var det ellers ned og hente startnummer. Men det gik nu hurtigt da der ingen kø var og så tilbage til bilen for at smide det jeg ikke skulle bruge. Dog valgte jeg at beholde jakken på. Det er en af de situationer, hvor man ved følgende: Tager jeg den af, vil jeg fryse rigtig meget indtil jeg får varmen; beholder jeg den på så vil jeg havde det dejligt, men komme til at svede rigtig meget. Men jeg valgte altså det sidste.

Jeg mødte også blogger og løber Camilla, som skriver på bloggen Fit´n Run (En super blog for især piger, som omhandler alt i forbindelse med hendes løb. Helt klart et besøg værd). Hun skulle også løbe med, men hun er væsentlig hurtige end mig, så jeg så ikke meget til hende ved løbet. Og så stødte jeg også på Karina fra Newline. Desværre blev hendes første syn efter hun hilste: Hvem dælen er det ansigtsudtrykket, men så faldt femøren 🙂 Beklager Karina. Og som rosinen i pølseenden var det Kurt fra løbegruppen. Han er en herre fra 1942 og han løb lige de 10 kilometer på 56 minutter. Det er fandme sejt!

Ikke lang tid til starten
Ikke lang tid til starten

Nå, men ned til opvarmningen. Eller det vil sige, at jeg havde varmet op. Jeg havde løbet nogle runder om banen, for jeg varmer bedst op ved at løbe og er ikke så meget til det der hop og løb på stedet. Og så er det nok også lige så meget for at skåne andre fra synet 🙂

Da klokken var 11:05 (Og efter at en mand utallige gange havde annonceret at man kunne vinde en Ipad 6) gik starten. Og hvilken start, eller det vil nok sige mangel på samme. Det var luntetempo og umuligt at komme forbi. Nogen fremme måtte uden tvivl have placeret sig forkert, for de bremsede alle andre. Men skidt! Vi havde alle et smil på.

Skærmbillede 2014-10-26 kl. 16.05.54
Ruten bragte os forbi det smukke område ved brabrandstien

Men da vi kom ud fra stadionet gav det plads og jeg satte farten op. Jeg skulle forsøge at indhente noget af den tid jeg havde tabt ved at løbe 5:35-5:55 i starten. Målet var at løbe ind i 53 minutter. Så jeg satte farten op til 4:45 og så svingede den lidt mellem 4:35 og 4:55, alt efter om der skulle bremses eller om der skulle overhales for ikke at blive “fanget” længere fremme.

Jeg løb med fin overskud, og fandt en fin rytme, og beholdt derfor tempoet. Undervejs brugte jeg teknikken med at udse mig nogen jeg lige kunne hænge på et par minutter og så videre til den næste i horisonten. Dog bemærkede jeg også undervejs, at jeg havde samme effekt på en pige, som overhalede når jeg gjorde det. Men jeg “tabte” hende ved 7 kilometer.

Mellem ca. 7 og 8,5 kilometer var der et lille skovområde man løb i gennem. Det var benhårdt for kroppen gad ikke rigtig stigninger og mudder. Men det fik den og den “åd” det da også. Da jeg ramte 8 kilometer røg alt tempo ud af løbet. Her mødtes man med 5 kilometer løberne, og det kunne stierne slet ikke klare. Så det blev en masse zig zag mellem gående og seje unger. Men det betød desværre, at jeg løb med 6:40 og når det gik bedst 5:35. Og det koster altså på tiden.

481 var nummeret du skulle kigge efter :9. Bemærk de smarte magneter til startnummeret. Og er du ligesom jeg træt af huller i trøjen, så er det her sagen.
481 var nummeret du skulle kigge efter :9. Bemærk de smarte magneter til startnummeret. Og er du ligesom jeg træt af huller i trøjen, så er det her sagen.

Men ude af skoven og med lidt plads igen satte jeg farten op og inden længe mødte jeg den afsluttende bakke. Og den var betydelige lettere på vej ud, da den jo så gik ned af. Men jeg fik den klaret og 2 sving mere, så var jeg inde på opløbet. De sidste 200 meter blev klaret i pace 3:43 og så var jeg i mål.

Tiden for de 10 kilometer (+ måske lidt ekstra: Læs længere nede) blev 50:13 og det er jeg rigtig tilfreds med. Jeg havde bestemt, at jeg ikke ville give fuld gas, men det endte nok med at jeg gav 5% ekstra i forhold til det planlagte. Der sker et eller andet når man får et startnummer på maven. Og faktisk første gang hvor jeg har været til et løb hvor kvinderne var i overtalt.

Det var lidt sjovt ude på ruten. Mit ur passede fint ved 1 Km, men så gik den præcis 180 meter for meget. Jeg snakkede med andre og det var også den oplevelse de havde. Der er selvfølgelig upræcisheden i et ur og den er der. Men at det er så tidligt i løbet og over flere ure sætter tankerne i gang. Men nu skal jeg ikke begynde med rygter, for løbet var, som altid af Aarhus Motion, vel arrangeret og det var en fornøjelse at være med.

/Kasper

 

Skærmbillede 2014-10-26 kl. 16.05.12
Der er lidt uoverensstemmelser mellem distance og dermed også med tid mellem mit ur og den officielle tid.

 

Skærmbillede 2014-10-26 kl. 16.04.58