Holstebro Bymarathon 2015 gennemført

Klar til 21,1 kilometer sammen med svogeren
Klar til 21,1 kilometer sammen med svogeren
Klar til 21,1 kilometer sammen med svogeren

Jeg sidder og smågriner lidt, for så sent som i går skrev jeg at det ville blive en rolig tur på Holstebro Bymarathon og ikke noget i nærheden af PR. Men meget kan ændre sig efter en god nats søvn.

Jeg stod op til lidt gråvejr, dog uden regn. Temperaturen lå på 3 grader, så det passede mig rigtig godt. Den kolde temperatur og den høje luftfugtighed hjælper nemlig til at væskebehovet ikke er så stort under løbet.

Der var ca. 400 deltagere, hvor 300 var på halvmarathondistancen og de resterende var hårde hunde på helmarathon. Vanen tro startede vi bag Nørreportcentret. Dette var anden gang jeg var med og desværre også sidste gang, for løbsarrangørerne har valgt at sige stop. Dette var totalt 10. gang.

Marathonholdet blev sendt afsted præcis kl. 11 og så stod vi knap 300 tilbage og ventede på vores “skud”. Det lød 8 minutter efter og så gik den vilde jagt. Jeg havde løbet en kort tur inden for lige at få varmen og pulsen op. Så da vi satte i gang var jeg allerede “halvvarm”. De første 100 meter var gennem Nørreportcentret og det er rigtig hyggeligt, for her står folk så og ønsker en god tur. Desværre betyder denne tur gange 3 også, at GPS urene ikke stemmer helt.

Godt 400 var klar til start bag centret
Godt 400 var klar til start bag centret

I dag løb jeg ikke alene, for svoger løb også med. Vi løber med nogenlunde samme hastighed, men havde ikke aftalt af vi skulle løbe sammen hele vejen, men sådan endte det faktisk og med et positivt resultat, da vi kunne bruge hinanden lidt som “hare”.

Godt brugt, og det vidner årene i panden vist også på
Godt brugt, og det vidner årene i panden vist også på

Det første stykke er ned gennem gågaden, hvor man får godt med fart på. Første kilometer lå på 5:20 og det var rimelig efter planen der var et gennemsnit på pace 5:25. Vi ville begge være rigtig tilfredse med en sluttid på 1:55t. Ned gennem gågaden var der lidt kø og det fortsatte helt ud til TV Midt/Vest, hvor det åbnede lidt op. Det var også ved TV Midt/Vest, at ruten var markant ændret fra sidst (Det var også lidt ved den røde plads, men det var hip som hap). Men ved TV Midt/Vest skulle vi ud på en græsmark, som blev mere og mere pløjet op for hver gang vi kom rundt. Jeg skylder måske at sige, at dette halvmarathon var 3 runder af 7 kilometer. Det var en hård tur rundt der, men så snart man var kommet under Ringvejen, så følte man næste med de 3 kilometer, at man stod i Nørreportcentret igen.

De første 7 kilometer fløj afsted, og med langt højere hastighed end planlagt, og jeg ville da lyve, hvis jeg sagde at jeg ikke frygtede at gå død undervejs med den hastighed, men jeg fortsatte dog alligevel. Og så tog vinden til i styrke ved runde 2 og 3.

Jeg sprang over depotet ved 3,5 kilometer, 10,5 kilometer og 17,5 kilometer. Vejret gjorde, at jeg ikke følte mig tørstig. I Nørreportcentret drak jeg ved hver runde et glas tynd energidrik og så et glas vand. Og så videre.

Det var først på hjemturen og ved ca. 17 kilometer, at jeg begyndte at føle mig træt. Lårene syrede lidt, og jeg havde nogle stød op i venstre balde. Straks var tankerne omkring skader, men det fortog sig omkring 2 kilometer senere og så var der kun gågadestigningen igen og så mål. Min svoger og jeg fulgtes stadig og det var først de sidste 100 meter at vi gav den gas, men ingen af os havde noget tilbage og vi fik identiske tider på nær 1 sekund.

En sjov detalje var, at man i skoven kunne slå katten af tønden hvis man ville, men jeg havde nok at gøre med at holde pace. Tiden blev 1:46:41, og det er jeg RIGTIG tilfreds med og langt hurtigere end forventet. Det er faktisk kun 20 sekunder fra at tangere min PR og det er 8 minutter hurtigere end samme løb sidste år.

Mellemtider fra sportstimming
Mellemtider fra sportstimming

Super fed oplevelse og jeg er ked af at det var sidste gang med Holstebro Bymarathon.

/Kasper

Skærmbillede 2015-02-15 kl. 19.40.50

2 Kommentarer

 1. Flot løbet 🙂 Bymarathon ruten kan være en hård omgang(e).
  Jeg nøjes selv at være hepper sammen med min lille datter og fornemmede en masse glade og sejere løbere og et velafviklet arrangement.

  • Hej Anne

   Tak og ja det var et rigtig godt løb. Og tak for støtten 🙂 Ærgeligt at det var sidste gang. Der er ikke mange halvmarathons her i februar.

   /Kasper

Kommentarerne er lukkede.