Aarhus City Halvmarathon 2015 gennemført

Aarhus City Halvmarathon 2015Da jeg steg ind i 1A bussen og dermed satte kursen mod løbsområdet, må jeg indrømme at jeg var noget nervøs. Nervøs for tiden og generelt hvordan det ville komme til at gå.

Tiden havde jeg nået at melde ud, at 1:48 t var mit primære mål. Dernæst var 1:45 t det sekundære. Det betød at jeg skulle ligge tæt på 5:00 og ved 1:45 t lige under. Det er meget normalt for mig, men 21 kilometer er langt.

Så var jeg også bekymret hvordan det skulle gå. Dermed mener jeg, at jeg jo træner på en lidt anden måde nu, hvor jeg løber langsomt i stedet. Men jeg kan allerede nu afsløre at det gik rigtig godt. Vejret var også perfekt. Skyer og med en sol der nogle gange lige kiggede igennem.

Næsten klar til start

Velankommet var det tid til at komme ind med baggageposen. Der var lidt gå, men ellers gik det smertefrit. Toilettet blev også besøgt og så var jeg klar.

I det fjerne så jeg Runnersdk´s beachflag, så jeg smuttede lige derover for at hilse på Mark og Steffen. Se mere til dem på facebook (Red. De løb så som piskede i dag)

Billede 21-06-15 11.54.16
Her er vi alle færdige og ikke mindst glade

Jo, jeg skulle lige bruge pessoirene 3-4 gange. Det må være mit mål, at få styr på den blære. Det er hvertfald irriterende.

Klar til start

Jeg var indplaceret i startgruppe a6, men der var ret trængt i hele startområdet, og efter mine ekstra besøg i “tissehuset” kunne jeg kun klemme mig hen til startgruppe a4. Det var meget tæt på 1:40 t, og det ville være for vildt til mig.

Ruten rundt i Aarhus
Ruten rundt i Aarhus

Løbet blev skudt i gang og afsted det gik. Det kan godt være jeg var lidt fejlplaceret, men hold da op der var mange “røde/b” løbere deroppe, som efter 3-4 minutter var overhalet, og herefter kunne jeg sætte farten op. Harald Jensens Plads blev nået og op af Ringgadebroen. Allerede da vi nåede Den Gamle By, begyndte jeg at tvivle på min kunnen. Benene blev tunge og farten var stadig et stykke under 5:50. Derfor valgte jeg at hoppe lidt fra min plan om gels hver 6 kilometer, og tog en første allerede kort efter 4 kilometer. Det fik jeg et boost af og kunne derefter nemmere holde farten.

Det glædede mig, at flere og flere havde fravalgt lyden i ørene, for så var alle mere opmærksomme. Desværre var jeg på havnen ved at blive fældet af en “musiklytter” som bare skiftede “bane”. Jeg fik den reddet og sagt et eller andet grimt, men mest også fordi han ikke på nogen måde forsøgte at indikere, at han måske havde lavet en fejl.

Nu hedder løbet Bestseller, og derfor skulle vi også rundt i deres nye hovedkontor. Det ser super flot ud og glæder mig til engang måske at få muligheden for at se det indefra. Det var også i dette område, at jeg kom til at tænke på at løbet hedder City. For det er et ægte cityløb, for der var masser af skarpe sving, og sidenhen løb man på kryds og tværs af Aarhus. Og dermed normalt ikke et løb for PR.

Marselisskoven er derude hvor de onde ånder bor :). Altså det er der hvor jeg plejer at gå død. Og ganske rigtigt, her skulle jeg kæmpe, men det lykkedes at kæmpe imod og jeg kom igennem det, med kun få sekunder ekstra pr. kilometer. Det er jeg stolt over.

Og lige pludselig var der kun 2 kilometer igen. Men psykisk havde jeg også brug for at det snart var ovre. Det ene sving tog det andet, og tilskuerne hjalp vildt. Det er utrolig hvad lidt råb og klappen kan gøre når benene er tunge.

Inde på Frederiks allé og med tilskuere overalt som bar mig frem, satte jeg farten op. Jeg kunne godt ane på uret, at det godt kunne gå hen og blive en rigtig god tid. Jeg satte farten yderligere op og lå de sidste 300 meter med ca. 4:10. Det var ikke lysten til at løbe stærkt, men lysten til at komme i mål der drev værket.

Over målstregen, og med en vand i hånden kontrollerede jeg tiden. 1:42:17! Hvis jeg ikke havde været halvbrugt, så havde jeg måske trukket på smilebåndet, men vil indrømme at de sidste 500 meter tog resten af energien.

Det har været en fantastisk dag. At løbe sammen med 14.000 andre løbere, og så tilmed få lov at lave PR. Det er vildt! Det var 4. gang jeg var med, og det bliver bare et bedre og bedre løb.

Nu skal jeg lige slappe lidt af inden jeg skal ud og træne igen. Det virker til at selvom jeg ikke har planlagt træning, så virker Hechmanns principper for mig.

Og til sidst skal der da lige lyde en tak til de 1.200 frivillige, som gjorde muligt for så mange løbetosser at få en god oplevelse. Tusind tak!

God søndag derude!

/Kasper

P.S: Her kan du se billeder fra løbet – Stiften, Stiften 2, Lokalavisen

P.S.S: Se den fulde TV2 Østjyllandsdækning her

Skærmbillede 2015-06-21 kl. 15.43.13

9 Kommentarer

 1. Tillykke med dit flotte løb og din PR.
  Aarhus City 1/2 marathon er et rigtigt godt løb. Jeg måtte desværre sælge mit startnummer til dette års løb pga. en efterhånden højgravid mave. Men jeg vender stærkt tilbage til næste år. Hvilket du sikkert også gør.

  • Hej Anne

   Ja, jeg regner med at vende meget stærk retur 🙂 Og tillykke med maven, ja, så skal man passe lidt på. Pøj pøj med det.

   /Kasper

 2. Tillyke med den fine tid. Tror jeg vil prøve Hechmanns principper. PS. Ser ud til at dit rutekort og omgangstider er fra forrige weekends træningstur.

  • Hej Søren

   Og tak. Ja, jeg kan jo ikke sige 100% at det virker, men det begynder at ligne at det gør. Og så er man sjældent helt smadret bagefter.

   Og tak for det med ruten og oversigten. Du har helt ret. Det må være rusen der var steget mig til hovedet. Det er rettet nu.

   Mvh

   Kasper

   • He he ja det gjorde jeg vist 😀 Jeg kom i mål i tiden 2:30 så ikke nogen supertid, men jeg løb med total overskud og smil på hele ruten…….det var så stor en oplevelse, så jeg smiler stadig og har vist gjort det hele natten også 😀 Det var stort…..simpelthen 🙂

Kommentarerne er lukkede.