Horsens Folkeblad Løbet 2015 gennemført

3 forventningsfulde drenge
3 forventningsfulde drenge
3 forventningsfulde drenge

Lad mig sige det med det samme. Horsens Folkeblad Løbet er et løb som er virkelig godt arrangeret. Masser af hjælpsom personale og det gør det perfekt til et familieløb. Begge mine drenge løb også.

Da jeg ikke havde mulighed for at hente startnummer før tid, skulle vi hjemmefra ved 10 tiden for at få hentet startnummer. Vi var der dog I lidt god tid, men det betød også at parkeringen var lige ved indgangen. Vejret var fantastisk, ja måske endda en anelse for varmt, men man må altså ikke klage. Speakeren fortalte, at det sidste år havde regnet og lynet så meget, at de flere gange havde annonceret, at alle var der på eget ansvar.

Startnumrene blev hentet, og jeg fik hilst på Julie, som dog ikke skulle løbe da hun var medarrangør.

Drengene fik løbet deres løb og med medaljer om halsen var det pavestolte.

Så var det min tur. 21 kilometer ventede forude i høj solskin. Planen var at løbe mellem 1:50 og 1:55, men da vi var skudt igang og vi ret hurtigt kom ind i skoven langs søen, så skød jeg en hvid pil efter det. Det var smalle stier og så var det rigtig meget op og ned. Derfor var det ganske hårdt og overhaling var ikke til flere steder.

Den bagende sol viste sig heldigvis ikke som et så stort problem som først antaget, for vi løb måske 80% af tiden i skoven, hvor der var en dejlig skygge.

Jeg fik snakket med flere løbere under turen og flere nævnte at det var langtid siden at turen havde taget sig så godt ud.

Det overraskede mig, da jeg passede ti kilometer, at det var i en tid der var lige over 50 minutter. Så stærkt syntes jeg slet ikke jeg havde løbet. Og jeg var fuld af kræfter, men kunne dog godt mærke at lårbasserne fik lov at arbejde op af bakkerne.

Ved omkring 14 kilometer begyndte jeg at tabe lidt kadence. Jeg forsøgte, at holde på men det lod sig ikke gøre. Vandposterne blev mere og mere værdsatte og kilometerne føltes længere og længere.

Men ved 18 kilometer fandt jeg lidt rytme igen og man kunne også begynde at høre larmen fra pladsen, så det gav lidt ekstra.

Færdig og godt tilfreds med resultatet
Færdig og godt tilfreds med resultatet

På opløbsstrækningen fandt jeg kræfter til gav og lavede en fin spurt. Jeg ramte målstregen i 1:47:52 og det er jeg rigtig tilfreds med, for jeg havde et helt andet indtryk undervejs på den sidste del af turen. Jeg er især tilfreds med tiden efter en weekend i sidste uge med sygdom og min træning har været lidt forstyrret af arbejde og møder.

Ruten er uden tvivl den hårdeste halvmarathon jeg har løbet. Det er også den rute, som har krævet mest af min koncentration, for de smalle skovstier er min skræk, for jeg er så bange for at vrikke om.

Da jeg igen havde fået luften og genfundet familien, gik Elias og jeg hen til en journalist som havde kontaktet os og gerne ville skrive en kort historie om løbet og Elias´ tourette. Med det overstået kunne vi vende tilbage til pladsen og overvæge præmieoverrækkelsen af 1., 2. og 3. pladserne samt lodtrækningerne. Samuel havde været så heldig at vinde et gavekort til en cykel, så han skulle også op og hente gavekortet. En stolt dreng!

Så mangler du et familiearrangement med lidt sved på panden, så overvej løbet til næste år.

Tilbage i bilen og på vej mod familiehygge hele weekend. God weekend!

/Kasper

2 Kommentarer

 1. Hej Kasper.
  Er ny følger her, og vil blot sige at det er en fin og informativ blog du har her. Jeg har netop oplevet at “motion er blevet til passion” for mig, så det er rart at læse om dine oplevelser med det.
  /Frank

  • Hej Frank

   Og tak for dine fine ord. Jeg er glad for at du også har oplevet at det bliver noget man nyder og nyder udfordringerne.

   Mvh

   Kasper

Kommentarerne er lukkede.