Audi Challenge 2015 gennemført

Glad og super tilfreds i mål

Billede 06-09-15 14.02.09Mit løbeliv kører lidt på pumperne pt. og jeg tror, at familien er glade for at det snart er ovre.

Dagens halvmarathon var en anelse unormal, for der var lidt opvarmning med. Det var nemlig i dag, at jeg skulle have denne marathontrænings længste tur. Mit hjemmelavede program sagde 32 kilometer, og så måtte jeg jo finde en løsning på det. Audi Challenge blev løsningen, for jeg ville normalt have løbet rundt om søerne, men med 1.200 løbere ville det ikke være muligt. Så der var kun én ting at gøre og det var at løbe med.

Dagens første tur på 11 kilometer

Men Audi Challenge er jo “kun” 21 kilometer, så jeg manglede 11 kilometer og jeg havde været lidt i vildrede. Skulle de være før, efter eller måske endda opdelt. Efter at have stillet spørgsmålet på løbesiden.dk, var der mange forslag og det blev så det, at få de ekstra kilometer væk inden selve løbet. Så kl. 9:10 løb jeg afsted fra Viby Station. Og heldigvis havde Jacob skyllet søvnen ud af øjenene og løb med. Vi løb ud i Marselisskoven, Stadion, Friheden og så tilbage mod Viby og efter 1 time (1:00:17) ramte vi de 11 kilometer. Det vil sige, at vi havde løbet med pace 5:28. Jeg var bange for at brænde for meget af, men følte jeg havde kontrol. Jeg var tilbage ved Viby Stadion og efter at have sagt farvel til Jacob, fik jeg skiftet til noget tørt tøj og monteret startnummeret.

På vej ud til Viby Stadion havde jeg gjort holdt ved den lokale Rema 1000 og de kiggede da noget, da der stod en mand kl. 8:20, i fuld løbeudstyr og så ellers bare væltede blandselv slik ned i posen :). Men jeg har erfaret, at det virker rigtig godt på mig og ville mellem de to løbeture spise noget af det og nogle kiks. Det betød masser af kulhydrater på ingen tid og det fungerede også for mid denne gang.

Audi Challenge

15 minutter før starten gik jeg om mod start. Der var fyldt med forventningsfulde løbere. Jeg ledte efter en 1:55 ballon, men det lykkedes ikke, så jeg stillede mig ved 1:50 ballonen. Der er altså noget forskel på Audi Challenge og Aarhus City. Bl.a. kunne vi på ingen måde høre hvad der blev sagt fra speakeren ved starten og blev først fokuseret da nedtællingen lød. Bang, og vi var afsted. Jeg brugte den første kilometer til at mærke efter benene, for de 11 kilometer måtte jo være der et sted. Men det føltes faktisk ikke sådan, selv op af bakke, så jeg satte farten op til lige under 5 min/km. Og den blev stort set holdt resten af turen.

Sådan så ruten ud.
Sådan så ruten ud.

Der var god plads på Skanderborgvej, så man kunne uden problemer finde huller at komme igennem. De første 9 kilometer er et byløb, men så løber man ind på en sti, som forbinder byen med Brabrandsøen pludselig var vi på Brabrandstien.

Her begyndte der at blive pladsproblemer og man kunne ikke sådan uden videre overhale. For mig betød det dog ikke så meget, for jeg havde ramt tidsholderne for 1:45t, og den fart passede mig faktisk ret godt. Her lå jeg det meste af vejen med nogle få undtagelser. Ved 11 kilometer havde jeg ligget med ballonerne fra dem flyvende omkring hovedet, og jeg besluttede og løbe frem og finde en anden gruppe at hæfte mig på. Der kom et hul og jeg overhalede. Desværre fandt jeg ikke sådan en gruppe og alle jeg mødte løb langsommere og blev kort efter opslugt af 1:45t gruppen. Efter 1,5 kilometer på “fri fod” blev jeg også opslugt, men det passede mig fint. Så satte jeg nemlig ikke farten mere, men skulle bare holde trit.

Glad og super tilfreds i mål
Glad og super tilfreds i mål

Med 5 kilometer igen begyndte benene at blive rigtig tunge. Eller det er måske et forkert ord, for de lystrede stadig, men musklerne var bare hårde. Men jeg måtte da kæmpe lidt mere, for hvert bump i vejen mærkedes pludselig væsentlig hårdere.

Ved anden sidste vandpost, var fartholderne væsentlig hurtigere igennem end mig, så jeg var nødt til at løbe noget stærkere for ikke at blive fanget. Jeg hentede dem kort før 17 kilometer og hang på igen. Min strategi med 4 gels på turen fungerede perfekt og det gav mig energi og ikke mindst en psykisk ro på, at jeg nok skulle komme godt igennem dette.

Ved 19 kilometer, sagde jeg tak for hjælpen til fartholderne og satte farten op med ca. 10 sek/km. Det var ganske hårdt, men jeg kunne godt mærke, at det nok skulle gå. Ned af Omslevvej og så et sving og så var man på vej op mod Viby Stadion. Lige foran mig er der en ung fyr, som stoppede op ved en lygtepæl. Idet jeg løber forbi, klapper jeg ham opmuntrende på ryggen og siger: Kom så, 500 meter mere, du kan godt. Han svarer ved at knække sig i lårtykke stråler. Håber han kom i mål!

Det sidste stykke var en lille stigning, og så til højre to gange og så er man på atletikstadionet og man kan se målstregen. Rundt på banen og jeg gav det sidste jeg havde. Det resulterede i 4:36 min/km på den sidste kilometer og dermed også den hurtigste kilometer.

Skærmbillede 2015-09-06 kl. 15.21.42

De officielle mellemtider. Ret stabile!
De officielle mellemtider. Ret stabile!

I mål og med en tid på 1:43:33t var jeg faktisk skide stolt. Først 11 kilometer og herefter et halvmarathon. Total blev de 32,1 kilometer passeret i 2:43:50t. Der var natuligvis lige de 40 minutters pause i mellem, men det tegner altså godt med Berlin Marathon.

God opbakning på stadion
God opbakning på stadion

Nu skal dagen nok bruges med lidt selvforkælelse og ikke mindst indmeldelsen i detrættebensklub.dk.

/Kasper

2 Kommentarer

Kommentarerne er lukkede.