Berlin Marathon 2015 gennemført

Rigtig mange løbere og her er de ved at være trætte. Disse har været ude på over 4:30 og det gør altså ondt.

Berlin Marathon 2015Jeg ved næsten ikke hvor jeg skal starte, for det har været en helt igennem fantastisk dag. Men lad mig starte med det vigtigste nemlig resultatet.

Som jeg skrev tidligere på et tidligere indlæg, så havde jeg 2 mål. Første var at komme under 3:45t og det andet var så at komme under 3:40t. Min tid i dag blev helt præcist 3:39:32. Det vil sige at jeg klarede begge og jeg er bare vildt stolt. Det holdt snert med mål to, men det lykkedes og det er det som tæller. Og det betyder ny PR!

Men jeg vil lige forsøge at beskrive dagens mange oplevelser lidt kronologisk.

Kl. 5:40 ringede vækkeuret og det var tid til at stå op. Så var det i bad og derefter ned og få lidt mad i maven. Restauranten var fyldt med spændte løbere og jeg brugte min tid til at kigge kortet igennem og få et lille overblik over ruten og posterne. Jeg skrev endda mine tider op på armen, for at kunne nå mit sekundære mål.

Så var det ellers tilbage på værelset og få løbetøjet på. Berlin Marathon har tradition for godt vejr, men det er også drilsk vejr, for det starter med lave temperaturer og bevæger sig så om på 16-17 grader og endnu mere i solen. Mit tøj blev derfor valgt udfra dette og det blev min Newline singlet, et par korte tights samt kompressionsstrømper.

Kl. 7:15 forlod jeg hotellet og begav mig mod U-Bahnen ved Spittelmarkt. Med 2 stop var jeg ved Postdammer Platz og så ellers en rask gåtur på 10 minutter og så var jeg i “det hellige område”.

En skøn og flad rute var i vente
En skøn og flad rute var i vente

Og her startede min nervøse blære så. Så inden jeg begav mig mod startboksen havde jeg været på toilet 5 gange og da jeg stod i startboksen skulle jeg da lige en gang mere.

Men bare det at komme til startboksene var noget af en præstation, for hold da op der var mange mennesker, og så var det krydret med toiletter, hvor køen var nødsaget til at strække sig ud i menneskeormen mod startboksene. Ikke smart!

Jeg nåede i startboksen 10 sekunder før at løbet blev skudt i gang. Altså første bølge, og jeg var i nummer to. Jeg fik smidt min jakke og var helt klar.

Løbet blev skudt igang og jeg vidste at fart ville blive mit største problem. Altså ikke at løbe for stærkt. Men desværre opdagede jeg også, at den startgruppe jeg var fyldt til bristepunktet med løbere, så det var rigtig svært at komme op og løbe den pace 5:10, som jeg gerne skulle for at have lidt at give af. Derfor blev det meget sik-sakken, og dermed også meget op og ned i tempo, men gennem hele løbet nåede jeg kun få gange over en 5 kilometer strækning at have en tid under de 5:10.

Men tiden fløj afsted og ved 10 kilometer overså jeg helt væskedepotet og ved 15 kilometer var der at for lang kø. Jeg løb derfor videre og fravigede dermed fra mit meget faste væskeprogram. Drik hver gang! Men jeg vidste også godt herefter, at jeg skulle drikke fra nu af.

Ved 11 kilometer lavede jeg lige et sundstjek. Fødder: vabel svier; ben: ganske ok; og resten: glad og tilfreds. Men det er vigtigt at lave disse, for marathon er langt, hvis man overdisponerer så tidligt.

Danskersvinget blev nået og dermed også halvvejen og jeg var super frisk. Det at der er så mange danskere som hepper, betyder sååååå meget, og de var ikke kun i svinget, men hele vejen rundt. For at nå mit sekundære mål med U3:40t skulle jeg ramme halvmarathon på maks 1:50t, men det blev passeret i 1:50:44, altså et lille minut for meget. Det lyder måske ikke er meget, men det kan være en del at hente.

Ved omkring de 31 kilometer, var jeg stadig op og holdt meget af tiden omkring 5:05 på uret, men det svingede stadig meget. Men her faldt jeg i snak med en anden dansker, og desværre må jeg melde at min dårlige hukommelse på navne spiller ind, og jeg kan ikke huske om du hed Mikael eller Mikkel. Men tak for snakken, det hjalp da det begyndte at gøre ondt.

Rigtig mange løbere og her er de ved at være trætte. Disse har været ude på over 4:30 og det gør altså ondt.
Rigtig mange løbere og her er de ved at være trætte. Disse har været ude på over 4:30 og det gør altså ondt.

Ved 38 kilometer, så jeg endnu engang min kone, som havde fået sig placeret på ruten, så jeg så hende mange gange. Jeg havde opgivet min U3:40t og kæmpede nu for at holde U3:45t. Men i farten råbte hun til mig, at muligheden stadig var der og at jeg “bare” skulle holde farten eller øge en anelse.

På en eller anden måde fandt jeg kræfter og satte farten op. Det betød også at jeg måtte sige farvel til min følgesvend (Håber du kom godt i mål), og jeg satte afsted. Der var ingen tvivl om at det var nu jeg var virkelig presset, og hvert skridt føltes som en kamp. Men jeg vidste at jeg havde klaret det før, så hvorfor ikke nu. Jeg så flere give op nu, og mange kan måske sige det var tæt på målstregen, men på Marathon, er man først gået død, så er det svært at komme videre.

Jeg fik mig kæmpet rundt i de mange sving, som afslutter Berlin Marathon og så var jeg på Under der Linden. Verdens længste gade, når man har løbet 41 komma noget kilometer. Det føles næsten som om Brandenburger Tor flytter sig væk fra en.

Tæt på porten, så jeg desværre en ung mand falde sammen og han blev grebet af noget publikum. Det viser bare, at marathon ikke er en leg, og at det ikke skal løbes med hovedet under armen (Det ved jeg naturlig vis ikke om denne unge mand havde gjort).

Gennem porten og med en klump i halsen var målstregen i sigte. Jeg kunne se, at det begyndte at blive snert med tiden og derfor måtte jeg jo sætte farten op, så “spurten” formåede jeg at afholdt i 4:45, og det var nok til at komme godt i mål.

De officielle tider
De officielle tider

Og hvor er jeg bare stolt. Det er 10 minutter af min Berlin Marathon 2013 tid og det er 8 minutter af min Paris Marathon 2015 tid. På intet tidspunkt ramte jeg muren og havde kun de almindelige træthed. Jeg endte også med at løbe løbet i negativ split. Altså anden halvdel (1:48:48) var hurtige end første (1:50:44).

Og skal man tro uret, så er der løbet 42,9 kilometer. Det er der som ikke noget unaturligt i, da GPS afvigelser samt “slinger i valsen” giver disse ekstra meter, men så har jeg pludselig løbet noget stærkere, så det er bare at få trænet, så jeg kan starte med de første 🙂

Elsker medaljer. Kasper 5 år.
Elsker medaljer. Kasper 5 år.

Nu skal vablerne plejes, og så skal der kigges på næste udfordring. Dog hjalp Compeed mig uden tvivl igennem, for godtno er vablen der igen, men det er ikke en blodvabel, som det helt sikkert ville have været ellers.

Tak for kampen Berlin, men denne gang vandt jeg! Om du vinder om en måned, når jeg besøger dig igen med 2 kammerater vides ikke 🙂

/Kasper

Data fra mit eget ur
Data fra mit eget ur. Bliver altid imponeret over at se alle de kilometer stillet op.

12 Kommentarer

 1. Tillykke med den nye PR. flot??
  Jeg faldt lige over din blog her i Bilen på vej hjem fra Berlin – med et par ømme stænger.
  Berlin er bare et godt sted at løbe( og besøge). Det var vores 4. tur og bestemt ikke den sidste ?
  God træning når benene bliver friske igen, der er helt sikkert mere at hente på tiden.

  Hilsen Rikke

  • Hej Rikke

   Og tak! Ja, det var noget af en sejr og især når alt forløb som planlagt.

   Uhh, jeg er lykkelig over at jeg er ovre “indelukningen” i bilen for mine ben er også det jeg vil kalde mærket. Dog er det kun i læggene nu, så det er på vej ud.

   Jeg elsker også Berlin. Både som løb, men også som by. Jeg havde faktisk besluttet mig for, ikke at skulle løbe næste år og i stedet satse på ultraløb, men lige pt. er jeg klar til at klikke tilmeld igen når det bliver muligt 🙂

   Og lige over men træningen. Der er altid noget at hente, og nu skal jeg under behandling af Claus Hechmann, så jeg har store forhåbninger om at kunne hive meget mere af. Og “stalkede” dig lige på Berlin hjemmesiden, og du har dælme haft fart på. Godt gået!

   Fortsat god tur hjem!

   /Kasper

 2. Tillykke med løbet Kasper. Virkelig flot løbet. Og tak for følgeskabet fra omkring de 30 til omkring de 38. Snakken og selskabet gjorde helt sikkert, at jeg kunne holde farten længere, da fokus blev flyttet væk fra benene. Men jeg havde – som du også skriver – ikke mere at skyde med efter de 38. Holdt ca. et 5.15 pace hjem og sluttede i 3.42.44, hvilket er 17 minutter bedre end mit løb i København tidligere i år, så jeg er meget tilfreds. Berlin er bare et fantastisk løb. Det må prøves igen på et tidspunkt :-). God vind med de fremtidige mål.

  Mikkel

  • Hej Mikkel

   Beklager det med navnet. Det er en af mine svagheder 🙂

   Tak og i lige måde. 17 minutter er jo helt vildt!

   Vores snak gennem de 8 kilometer var en fornøjelse og rart med fredagsslik (Vand). Skal nok hilse Martin fra dig 🙂

   Hvad er næste mål, hvis der allerede er sat et?

   /Kasper

   • Ja 17 minutter er en del. Jeg havde heller ikke fart i programmet op til København. Det gjorde helt sikkert en forskel.
    Næste mål? Jeg har tilmeldt mig Hammertrail 50km til maj næste år. Men jeg er samtidig med i lodtrækningen til London, så hvis jeg er heldig her, så skal jeg jo nok foretage et valg. Med et storbymarathon som Berlin i frisk erindring, så ville London være spændende synes jeg. Men det ville Bornholm jo også. Nu må vi se :-).

    Hvad med dig?

  • Hej Anne

   Tak! Det var helt vildt og følelsen er måske endda større, når jeg havde opgivet det og så alligevel når det.

   Du skal da helt klart løbe i Berlin igen.

   /Kasper

   • Det er så fedt når man bare rammer dagen og der er lidt ekstra at skyde med til sidst.
    Begge min løb i berlin har været fantastiske. Nu skal jeg bare i for igen efter fødsel også venter endnu et marathon løb også mig.
    Men foreløbig ses vi til Aarhus City 1/2 til næste år.
    PS. Kan anbefale Vestjysk 1/2 i mejdal ved Holstebro til november.

  • Hej Jesper

   Ja, Berlin er bare fantastisk. Måske er det fordi at jeg nu har to gode oplevelser fra Berlin, men foretrækker det klart frem for Paris.

   På den første medalje jeg fik, står der noget i stil med: Én gang Berlin, altid Berlin.

   /Kasper

Kommentarerne er lukkede.