Vejle Ådal Halvmarathon gennemført

kasper_christensenSikke en dag, eller ja rettere sikke en nat. Vi havde venner på besøg i går aftes og da de var gået hjem skulle sengen findes. Desværre ville Elias det ikke sådan og han kunne ikke falde i søvn. Dette er desværre en del af hans ADD. Det betød at jeg rendte frem og tilbage i nat, til en kaldende drenge som bare lå den ene efter den anden time og kiggede op i loftet. Klokken 5 vækkede jeg min kone, for hun måtte tage over, så jeg kunne få bare lidt søvn.

Elias faldt i søvn kl. 7 og jeg var nødt til at vække ham lidt over 10, for vi skulle alle afsted til Vejle. Og jeg vil godt indrømme at jeg ikke var helt frisk. Konen havde endda købt vingummi jeg skulle carboloade på vejen derned, men det glemte jeg alt om til hun gjorde opmærksom på det 30 min før løbsstart. Men posen blev da spist med hjælp fra familien 🙂

En anden ting jeg glemte var tape mig over brystvorterne, men det var der jo ikke så meget at gøre ved, men jeg mærkede heldigvis intet til det på turen.

Klokken 14 var der start, og jeg nåede lige inden at få tisset af og så var jeg ellers klar. Jeg havde bestemt mig for at mærke kroppen tilstand når jeg gik i gang, og så tage bestik af det. Der var ingen forventninger om hverken det ene eller det andet og det var helt befriende. Jeg placerede mig i 1:45-150 gruppen, for 1:49 måtte jeg kunne løbe den hjem på.

Vejret var koldt, men tørt.

Nedtællingen gik i gang og afsted det gik. Vi var tæt på 1200 løbere og det mærkedes også lidt, men så snart vi var drejet til højre efter start, var vi på en ganske bred vej og det hjalp.

Jeg fulgte med strømmen og det gav mig en alt for høj pace, som lå lige omkring de 4:40 min/km. Den ville jeg ikke kunne holde i mål, så jeg forsøgte, at sagtne farten en anelse, men kun med ringe resultat, men jeg blev da 3 sekunder langsommere på den anden kilometer.

Efter det kom der er en naturlig stopklods, nemlig pladsen. På stierne i Ådalen var der ikke meget plads, så jeg valgte helt bevidst at ligge mig bag et par Aarhus Fremad piger, som havde en god jævn hastighed. De lå mellem 4:45 og 4:50 min/km. Perfekt til mig, for jeg skulle jo ikke nå noget som helst. Det er naturligvis sagt med et glimt i øjet, for jeg kunne jo godt regne ud, at holdt jeg farten, så kunne det gå hen og blive en hurtig tid.

Inden jeg fik set mig om var, jeg ved første vanddepot og der blev drukket et glas vand og lige efter blev der taget en gel. Jeg ville gerne have taget den ved 5 kilometer, men jeg havde desværre kun tre gels hjemme, så det var rationeret til hver 6 kilometer. Det fungerede også.

Videre ud af og jeg beslutte mig for at rykke forbi de to Aarhus Fremad piger. De hentede mig dog ca. to kilometer senere, for de var åbenbart bedre til at finde hullerne, så jeg lagde mig igen bag dem og fulgte deres tempo. Efter 10 minutter rev jeg mig løs fra dem igen og så først den ene én kilometer før mål.

Ruten var en “ud og hjem” rute af stort set samme vej, så da vi vendte ved 11 kilometer, var jeg glad for at det nu gik hjemad. Ikke fordi jeg var smadret, men det hårde tempo ville ikke kunne holde evigt. Jeg fandt en ung fyr, som jeg foreslog at vi skulle trække hinanden lidt, men det stod hurtig klart, at han var presset på pacen, så jeg satte farten lidt op og så var det ellers at finde en ny gruppe i min hastighed.

Der var ikke megen heppen på ruten, men når der var, var det super. Det hjælper altså og giver lige 2-3 sekunders mere fart.

Ved 18 kilometer snuppede jeg min sidste gel og så var det ellers mod mål. Jeg var ved at være træt, men det var mere mentalt denne gang. Benene arbejdede fornuftigt, også selvom min puls var lidt for høj.

En god stabil hastighed og endda med en anelse negativ split
En god stabil hastighed og endda med en anelse negativ split

På opløbet “fangede” jeg en der lå i pace 4:00, og jeg havde endda nok kræfter til at trække ud og overhale ham 100 meter før mål med pace 3:38 min/km. Det restulterede i en ny PR på 1:41:42. (Gammel 1:42:17). Og så endda med en anelse negativ split.

I mål og super glad, var det så med at få lidt i maven og har var forplejningen ganske ok. Frugt, vand, suppe, kage.

Alt i alt et godt løb på en hurtig rute.

/Kasper

Skærmbillede 2015-10-18 kl. 23.35.07

1 Kommentar

  1. Tillykke med det flotte løb 🙂 Vidste du havde det i dig! Nu var du sikkert alt for koncentreret til at se på landskabet, men Vejle Ådal er altså bare et flot sted at løbe – det er nok på min top fem over gode løbeområder i Jylland, helt optimalt til lange træningsture.

Kommentarerne er lukkede.