Aarhus City Halvmarathon 2016 gennemført

Billede 19-06-2016 14.13.42Hele dagen i går gik med at spise rigtigt og så tidligt i seng, for når man bor udenfor byen og skal med bus, så skal man alligevel afsted i god tid for at nå ind til Aarhus City Halvmarathon.

Da jeg hev gardinerne op her til morgen og kiggede ud, så jeg straks hvordan græsset på nabogrunden lagde sig i vinden, så jeg vidste at det nok ville blive en blæsende tur.

Men i bad og så på med tøjet. Jeg havde valgt singlet, for jeg ved bare jeg får det varmt selvom det er køligt. Og jeg valgte helt rigtigt, for lige da vi begyndte at løbe brød solen igennem og den har været det siden.

Da jeg kom derind og fik afleveret mine ting, satte jeg kursen mod starten. Der var lang tid til selve starten, men alle os som havde løbet alle 5 gange skulle foreviges. Det skal siges, at jeg ikke ved om jeg kom med for det var lidt kaotisk.

Så skulle jeg finde den kære Johnny. Det specielle ved denne gang var, at jeg ikke løb for ny PR. Grundet min knæskade var jeg bare taknemmelig for at kunne stille op, da den først er blevet rimelig igen for 3 uger siden. Og Johnny havde et højt ønske om at komme under 1:55t, og så så jeg muligheden for at hjælpe der, når jeg nu alligevel ikke kunne give fuld gas.

Klar til start

Og da vi havde nervøsitetstiset satte vi kursen mod startboksene. Jeg var sat til A2 startgruppen, som er næsten helt fremme, men startede med Johnny i B3. Præcis klokken 10 lød startskuddet og løbet var igang. Det er sådan, at når man starter lidt nede bagved, så går der lidt tid inden det begynder at løsne op dernede. Jeg tror det tog 6-7 minutter før vi kom i løb, men heldigvis starter tiden jo også først når man passerer start 🙂 Men selvom man stod helt dernede var man alligevel med, for der var storskærme. Jeg ved ikke hvordan CDE grupperne havde det, men håber de kunne se lidt, da det altså betyder noget for den samlede oplevelse.

Nå, men altså starten gik og vi satte efterhånden i løb. Jeg skulle jo fungere som hare for Johnny, så min fornemste opgave var at holde den aftalte fart samt kigge lidt frem, hvor der var mindst pres på vejene. Jeg havde dog svært ved, at holde den aftalte pace og Johnny pressede den også til under det aftalte. Vi fik den dog op på omkring 5:15 min/km og her faldt vi lidt til ro og kunne nogle gange bremse os selv lidt, når der kom lidt for meget fart på.

Til de der kender ruten eller bare Aarhus, ved de også at man hurtigt når Ringgadebroen, og her kom pulsen så op første gang. Men her løber man stadig på adrenalin, så vi skulle stadig holde lidt igen. Vi nåede Ceres krydset, hvor vi skulle have hele stigningen frem mod Den Gamle By, som igen bød på en kraftig stigning på en ret smal vej. Det satte farten noget ned, men vi havde lidt at give af.

Sådan så ruten ud i år. Masser af dejlig byløb
Sådan så ruten ud i år. Masser af dejlig byløb

I Botanisk have ramte vi første væskedepot. Vi havde aftalt at vi sprang depotet over, men vi så det var vandposer, så jeg løb ind for at hente til mig og Johnny, men Johnny ville ikke risikere at jeg missede, så han gjorde det samme og så havde vi pludseligt rigeligt med vand.

Herefter var det ned mod Vesterbro Torv og så ind af Aaboulevarden. Jeg har et specielt forhold til den gade, da det var der jeg boede da jeg var ung :), men der er nu sket meget med den fritlagte å. Vi havde god fart på og ingen af os følte os trætte. Og de mange heppere hjalp også på det.

Inden længe var vi i gågaden, hvor vi begyndte at møde gående løbere, men stadig ikke mange samaritter heldigvis. Dog er den første del af gågaden op mod Magasin ikke så spændende pga. de mange brosten. For enden da vi drejede mod Guldsmedegade stod en af mine kollegaer og heppede (Tak for det Charlotte), og så gik turen ellers ud på havnen. Heldigvis har Aarhus Motion omlagt ruten lidt fra tidligere år, så man skal ikke ud på det lange stræk mod isbjerget. I stedet blev det en tur rundt om Bestseller og Navitas og så videre ud på havnen. Her var næste depot også, og her blev det til vand og så lige et krus energidrik.

Vi var nu halvvejs, jeg havde et fantastisk overskud og følte bare at alt kørte ubesværet. Her kom så et stykke hvor man løber parallelt med andre løbere, som mangler at komme ud på havnen og det er en anelse demotiverende for de, som er kommet kortest, men kilometerne skal jo findes et sted.

Vinden i ansigtet og ud i skoven

Så ramte vi Strandvejen og jeg har altid syntes, at det var en enorm kedelig del af ruten og ikke nok med det så ramte vinden os med fuld styrke. Vi tankede op med vand og så videre. Igen var det poser og det er helt fantastisk. Der var nu noget sporarisk med løbere, så det var til at løbe i sit eget tempo. Kort efter vandet havde Newline sin port. De er gode til at peppe en stemning op, og de har altid en til at stå og råbe navne op. Det er faktisk meget fedt.

Ude i skoven kom den mest frygtede del af ruten. Der plejer jeg at gå lidt død, men i år var der fyldt med mennesker og jeg synes slet ikke den var slem. Måske også fordi vi var to. Oppe for enden af Kongevejen svingede vi til højre og det næste depot kom. Jeg havde det lidt i dag, som om de depoter bare kom hele tiden.

Så dukkede friheden op, og vi var stærkt på vej retur. Strandvejen og ud af Marselis Boulevard og her holdt desværre en ambulance, som havde travlt. På Sankt Pauls Kirkeplads havde vi det sidste depot og her røg lige en energidrik mere ned. Her kom vi til at løbe bag en far og hans søn. Sønnen var nok 10-11 år. Det synes jeg sgu var meget sejt. Vi overhalede og aftalte at den godt kunne tåle lidt mere, så vi lagde os på 4:45 min/km, og da vi så ramte Harald Jensensplads blev der lidt pladsproblemer, så farten røg lidt ned inden vi fandt et hul og igen kunne give den gas. Johnny havde ok ben, så vi satte farten yderligere op og de sidste ca. 1,5 kilometer blev løbet med et gennemsnit på 4:28 min/km. Tiden blev 1:51:42. (5,17 min/km)(Mål: 1.55t)

I mål og glade
I mål og glade

Så er det ovre

I mål og Jonny havde slået over 20 minutter af sin PR. SÅ FLOT! Det var så også tid til at gøre status på min tur. Knæet havde holdt og helt uden vrøvl (red. Sådan er det stadig her 5 timer efter). Ellers havde jeg 100% overskud hele vejen og det var en super oplevelse og jeg havde mere i benene. Og præcis det er jeg meget glad for, da det viser at jeg ikke har tabt alt form. Skulle jeg teoretisk selv have løbet den, kunne jeg måske have hentet 5 minutter mere på den nuværende form, men knæet gjorde at det ikke blev aktuelt og så var det bare fedt at følge Johnny.

Her kunne folk slå på hvis de havde lavet PR, og heldigvis var den sjældent tavs.
Her kunne folk slå på hvis de havde lavet PR, og heldigvis var den sjældent tavs.

Hvordan klarede jeg det som hare?

Men vores mål var som sagt 1:55 og det blev så 1:51. Har jeg så som hare gjort mit arbejde godt nok? Ikke hvis man kigger tørre tal, men vi kommunikerede godt undervejs, og hævede og sænkede farten alt efter formåen og humør. Håber Johnny er tilfreds. Jeg havde hvertfald en god tur.

Og så har jeg faktisk allerede tilmeldt mig næste års udgave, da der er Pre-Sale fra i dag! Glæder mig allerede, og der skal den dælme hedde under 1:35. Aarhus City Halvmarathon er uden tvivl Danmarks bedste.

/Kasper

 

Se billeder fra løbet her (Opdateres):

http://spotted.stiften.dk/gallerier/bestseller-aarhus-city-halvmarathon-2016

2 Kommentarer

 1. Tillykke med comeback og et godt løb.
  Jeg havde selv comeback på distancen efter vores yngste søn på knap 10 mdr. Formen er ok, men løbeformen tvivlsom. Jeg kom glad i mål på 1.56.
  Aarhus City 1/2 er bare et super godt løb.

  • Hej Anne

   Og tak for det. Ja, det er rart at være tilbage og nu håber jeg så at jeg kan forblive her. Dog jagter jeg endnu hurtigere tider, men sådan er vi jo nok alle.

   Også flot af dig, at du er klar igen. Men ja, det er det fede ved Aarhus City. Det er et fedt løb bare at være med i.

   Håber du får en masse gode løb fremover.

   /Kasper

Kommentarerne er lukkede.