Aarhus Halvmarathon 2016 gennemført

Glad og træt i mål

Billede 04-09-2016 13.38.13

Sikke en dag. Det gik overhovedet ikke som planlagt, men det er jo ikke altid noget skidt.

I denne weekend har jeg bare været træt, så jeg gik meget tidligt i seng igår og hørte overhovedet ikke alarmen i morges, så jeg kom lidt senere op end planlagt, men stadig i rimelig tid.

Min plan var, at jeg skulle løbe de 26 kilometer, som mit Hechmann program “dikterede”, men skulle jeg løbe de ekstra 5 før, eller efter. Jeg valgte at løbe dem før, så da jeg havde hentet mit startnummer smed jeg det i bilen og løb så de 5 kilometer. Og det gik simpelthen helt fantastisk.

Skærmbillede 2016-09-04 kl. 15.40.00

Masser af fart og ikke mindst en vejrtræning som bare kørte. De 5 kilometer blev løbet med 5 min/km, og faktisk hurtigere end de burde, men det virkede bare rigtigt 🙂 Og så var det slutningen af dagens halvmarathonrute, og det var rart lige at få den opfrisket.

Den halve marathon

Og så kommer vi til dagens hovedattraktion :), de 21,1 kilometer rundt i Aarhus og Brabrandstien.

820 løbere stillede til start, men som desværre foregik i silende regn. Men sådan er det jo med løberiet, man ved aldrig det med vejret.

Jeg stillede mig bag 1:50 ballonen, for jeg havde ingen intentioner om at skulle løbe stærkere end det. Starten blev skudt igang af Sara Slott (Hende den vildt hurtige til OL) og afsted det gik. Det første stykke er en stor lang stigning, så det er svært at tilpasse tempoet.

Men efter et par kilometer, følte jeg at jeg havde lidt svært ved at holde mig bag 1:50 ballonen, og derfor overhalte jeg og ville fortsætte sådan mit mellem 1:45 og 1:50. Ved 5 kilometer passerede jeg vanddepotet, næsten uden at opdage det, og det resulterede i at jeg ikke fik noget vand og at jeg nu var foran 1:45. Det gav måske lidt blod på tanden, så jeg tog en beslutning om, at holde tempoet og så se hvor langt det holdt. Og så var det blevet tørvej, dog var skoene gennemblødte.

Det særlige ved denne tur, var at jeg havde tanket energi inden, og resten skulle hentes i kroppen, så jeg var godt klar over at det ville komme til at gøre rigtig ondt til sidst, men det måtte gå som det ville. Denne erfaring kan jeg bruge i Berlin.

Jeg lå og svingede mellem 4:45 og 4:35 min/km, som jeg havde gjort helt fra start og ramte 10 kilometer i tiden 47:55 min, hvilket er RIGTIG godt. Men jeg var også der hvor jeg kunne mærke, at kroppen snart ville ramme “lavt energi”, for benene begyndte at blive lidt tunge. Jeg faldt heldigvis i snak med en løber fra Odder og det gav mig lige et par kilometer med tankerne på noget andet. Dog valgte han at synke lidt tilbage, da tempoet var rigeligt højt. Men det var ikke det sidste jeg så til ham.

Dagens rute
Dagens rute

Jeg oksede på og da jeg ramte 14 kilometer var der udsolgt. Benene var tunge og humøret dalede. Jeg sænkede farten til tættere på de 5 min/km.

Vanddepoterne blev mere og mere velkomne, og ved 17 kilometer var jeg helt færdig og det var ren overlevelse. Men her kom min “Odderven igen” og hev mig lige en kilometer mere frem, og så kunne jeg selv begynde at lugte målstregen, men det holdt dælme hårdt.

Da jeg kom ind på atletikbanen havde jeg af en eller anden grund kræfter til en spurt og jeg afsluttede med den sidste kilometer i 4:35 min/km.

Tiden blev 1:43:16, og det er selvom jeg har skrevet :49 andre steder, men det var brutto tiden og ikke netto 🙂 Jeg er mere end tilfreds og det er 17 sekunder hurtigere end sidste år. Og det var slet ikke målet, så fedt.

Glad og træt i mål
Glad og træt i mål

Det tegner alligevel godt for Berlin Marathon, hvis jeg ellers kan finde ud af at holde mig til planen 🙂 Jeg tror, at hvis jeg havde holdt et lavere, men jævnt tempo, havde jeg haft et mere afslappet løb i dag. Men igen, en tid er jo en tid 🙂

Dagens tider
Dagens tider

Og så var dette faktisk mit 20. halvmarathon siden jeg begyndte at løbe for en håndfuld år siden. Men der er langt til 100 🙂

Efter mål kom jeg i snak med en håndfuld løbere, som læser min blog, og det er jo super fedt. Men det fede var, at flere af dem havde lavet PR i dag. Så bliver en søndag ikke bedre! Tillykke med det!

Nu skal der slappes lidt af.

/Kasper

 

2 Kommentarer

 1. Tillykke med løbet !! Og sejt du gik du og løb de 5 km inden – det gør jo ikke præstationen mindre 🙂 Held og lykke i Berlin. Hilsen en af de andre “Odder løbere” du snakkede med i målområdet efter løbet. Henrik som du fulgtes med klemte sig rundt lige under 1:43. Mange hilsner Rasmus, Odder Atletik&Motion. P.s. sig til hvis du er i Odder engang, og har lyst til en bakke-tur, og mangler en løbemakker

  • Hej Rasmus

   Tak. Jeg tror det var et klogt valg inden, end efter 🙂

   Det kan være jeg tager dig på ordet en gang og kommer til Odder. Dog solgte I det skidt med de bakker 🙂

   /Kasper

Kommentarerne er lukkede.