Anmeldelse: Garmin Forerunner 110

For år siden forsøgte jeg også at komme i gang med at løbe. Dog havde jeg svært ved at finde motivationen, da jeg manglede nogle måder at måle mig på. Dette fik jeg dog for 6 mdr. siden, da jeg blev ejer af et Garmin Forerunner 110 GPS ur.

Endelig var det muligt for mig at se min aktuelle hastighed, distance, puls samt samlet tid.

Allerede ved udpakningen af Garmin Forerunner 110 kan man mærke, at der ligger meget andet end bare et ur i kassen. Kvaliteten af det nærmest gummiagtige plastik virker fantastisk. Pulsremmen virker noget mere behagelig end Polars, som jeg også har.

Hvordan virker det så?

Et tryk på uret og det er i gang med at søge sattelitter. Her skal det siges, at en af de få negative ting ved uret er hastigheden den finder sattelitter på. Den er meget langsom. I starten er det ok. Måske 20 sekunder. Men nu efter 40 løb tager det nærmere 1 min.

Men når der så er signal fingerer det rigtig godt. Man har som standard stopur og pace i displayet. Jeg er begyndt at bruge pace rigtig meget, da det er blevet helt afgørende for mit løb. Ligeledes får man lige et bib når man passer hver enkelt kilometer.

Når man så kommer hjem uploader man til Garmin Training Center eller Garmin Connect og får alle de informationer man har brug for. Ruteoptegnelse på et kort, tider og pace på hele ruten, puls samt et højdediagram. Alt dette kan man så bruge til at analysere med senere hen. Så vidt jeg ved passer den i en åben standard, så man også kan bruge den til andre online løbetjenester, men det har jeg dog ikke selv prøvet, da jeg er med i DANO-RUN projektet.

Er det hele så guld og grønne skove?

Nej, der er en kæmpe fejl. Det er laderen/connectoren som er et helvede hver eneste gang man skaæ koble det sammen. 4 ben skal i bagsiden af uret med en klips, og det fungerer bare ikke. Jeg sidder altid og fumler med, at få den til at få kontakt på alle 4 punkter. Det må kunne laves bedre. Hvad er der galt med en mini-usb? Dog har jeg hørt at Garmin er i gang med et andet system.

Konklusion

Det er helt klar pengene værd. Det er en stor del af motivation for mig. Og til 999,- som den findes til flere steder er det et must have gadget. Den fylder heller ikke meget mere, end et alm. ur, så man kan sagtens bruge den til dagligt også. Synes du ikke Garmin Forerunner 110 kan nok, er der en hel familie af større søskende.  Men 110eren gør hvad jeg har brug for ind til videre.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.