Anmeldelse: Sennheiser PMX 680

En af julegaverne var et sæt Sennheiser PMX 680 (I samarbejde med Adidas). Ellers et sæt er måske så meget sagt, for denne model sidder på en bøjle, så det er faktisk kun en enhed. Og jeg synes da lige jeg vil komme med mit syn på den.

Sennheiser PMX 680 kommer fra samme serie som CX 680, MX 680 og OMX 680. Der kan være lidt forvirring om hvad forskellen er så, jeg vil lige forsøge at lave et hurtigt overblik.

Sennheiser CX = Traditionel, som sidder inde i øret og lukker helt tæt. Anbefalet til indebrug.
Sennheiser MX = Traditionel, som sidder i øret, men ikke inde i selve øregangen. Anbefalet til inde og ude.
Sennheiser OMX = Enhed som sidder fremadvendt i øret, så der kommer masser af lyd fra omgivelserne ind. En bøjle om øret holder den på plads.
Sennheiser PMX = Enhed som sidder fremadvendt i øret, så der kommer masser af lyd fra omgivelserne ind. En bøjle rundt om nakken holder på plads.

Sennheiser PMX, CX og MX fåes også i en 680i udgave, som er tilpasset Iphone så der er mikrofon og controls.
Nå, men tilbage til Sennheiser PMX 680.

Når man pakker PMX 680 ud, mærker man straks den velkendte Sennheiser kvalitet. Jeg har før haft Sennheiser og har aldrig været skuffet.

Ledningen er kevlar belagt, så den holder til megen slid og gummikvaliteten virker ganske fornuftig. Bagerst på bøjlen er der blevet plads til en anden lille finesse. Nemlig en lille refleks, så man ses i mørket. Og reflekser kan man ikke få nok af her i vintermørket.

Hvad er der i pakken?

Når man får det hele pakket ud står man med:
– Selve høretelefonsenheden.
– Skumpropper hvis man foretrækker det.
– Volumeenhed, som også virker som en forlænger.
– En ledningsklips.
– En praktisk pose til at pakke det hele ned i.

Hvordan sidder den?

Det er helt klart en vanesag. At man har noget som “strammer” rundt om hovedet, men det tager ikke lang tid at vænne sig til. Man er ikke i tvivl om at den ikke falder af. Dog vil der kunne blive lidt problemer med en løbehue og bøjlen. Endvidere ved jeg ikke om det kan drille lidt med løbebriller (sportssolbrille) og så bøjlen. Men det må komme an på en prøve når jeg får sådan en par. Fordelen ved bøjlen er, at den er hurtigt af og hurtigt på.

En kort ledning

Jeg har hørt flere omtale Sennheiser PMX 680 som en enhed med en meget kort ledning. Dette er korrekt, men foretrækker man som jeg, at have sin MP3 afspiller spændt på overarmen, så virker det ganske logisk med den korte ledning, som lige pludselig virker utrolig gennemtænkt. Ønsker man sig en længere ledning, kobler man blot volumekontrollen på og man har så ca. 50 cm. ledning mere, som er rigeligt til at nå ned til hoften (Og jeg er 190 cm).

Hvordan er lyden?

Lyden er jo vigtig. Grundet en skade har jeg ikke løbet med den endnu, men den lukker en del udenomstøj ind. Sad man stille og roligt og ville nyde noget musik, så ville dette være et minus. Sådan tænkte jeg også først og beslutte mig for at jeg ville bytte til Sennheiser CX 680i. De lukker helt tæk, men det giver bare et nyt problem. Hvordan skal man så høre biler osv. når man løber. Så Sennheiser PMX modellen virker pludselig som et ganske fornuftig kompromis.

Lyden er ganske god. Den når ikke helt op på nogle af Sennheiser “standard” serier, men igen så sidder man jo ikke og nyde musikken når man løber afsted. Bassen mangler lidt bund, men diskant og mellemtoner klarer det rigtig godt. Jeg synes lyden er fuldt ud acceptabel. Jeg kan næste gætte mig til at lyden er lidt begrænset af det vandtætte design.

Konklusion

Vil jeg anbefale det til andre. Ja, det vil jeg! Og jeg glæder mig til at skulle ud og løbe med den på. (Købt til ca. 300 kr.)

Opdateret 28. marts 2012 – Opdateret
Nu afprøvet i kanten af Sahara, og der virker de også godt trods varme og sand.

Opdateret – 15. januar 2012 – Opdateret
Så har jeg tilbagelagt ca. 30 km, med høretelefonerne og de virker rigtig godt. Man føler sig ikke i en klokke når man har dem på og bilerne høres nemt. Bøjlen fungerer fint, men kan drille lidt med huen.

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.