Vask lugten væk fra dit løbetøj

Jeg har fået nogle mails, hvor der bliver spurgt om hvordan jeg vasker mit løbetøj og ligeledes hvordan jeg slipper af med svedlugten (eller bare lugten generelt) i tøjet.

Vi ved alle at vi sveder når det er varmt, vi er nervøse eller vi bruger kroppen. Vi sveder for at køle os, og svenden består af lugtstofferne 2-metylfenol (o-cresol) og 4-metylfenol (p-cresol) samt det bakteriedræbende stof dermicidin. Når sveden er frisk er den lugtfri pga. dermicidin, men får den lov at sidde ændrer det sig.

Alle kender “gammelsved” lugten og ingen kan vist li’ den. Det kan især være et problem i løbetøjet.

Hvorfor lugter løbetøjet?

Det skal lige siges, at ikke alle oplever at deres løbetøj lugter. Men når man løber, får alle ekstra varme i kroppen pga. det større energiforbrug. Det starter tit under armene, og ellers er det ryg og mave. Det er også tit under ærmerne man først får fornøjelsen af svedlugt på sit løbetøj.

Det kan være ganske besværligt at slippe af med lugten, hvis man ikke kender det “lille husmodertricks”.

Hvordan vasker man så?

Normalt når vi vil have en behagelig duft i sit vasketøj bruger man skyllemiddel med parfume. Man kan endda sige, at det kamuflerer en evt. tilbageværende svedlugt.

Men til løbetøj, som er åndbart, må man ikke bruge skyllemiddel. Ja, man må heller ikke bruge alm. vaskemiddel, men der findes heldigvis masser af vaskemiddel til sportstøj. Men smid tøjet til vask (Jeg bruger selv 30 grader vask, mens andre bruger 40 grader), og her kommer tricket. I stedet for skyllemiddel hældes der lidt helt normalt farveløst husholdningseddike i skyllemiddelskuffen. Det klarer tricket.

Andre bruger Rodalon, andre bruger sprit, men eddike er for det meste helt almindeligt i et køkken og så er det BILLIGT, og så bliver der jo hurtigere råd til nyt udstyr 🙂

Håber det var svar nok til jer som har skrevet.

/Kasper

1 Kommentar

  1. Hej Kasper
    Prøv at bruge OdorKlenz Sport Laundry. Det fjerner svedlugten helt, så den “gamle” svedlugt ikke vender tilbage under træning. Det er drøjt i brug og miljøvenligt 🙂

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*