Mennesket – Den perfekte løber

Jeg så ganske lidt af denne udsendelse inden mit Netflix kaldte igen. Men jeg skal helt sikkert se resten. Men I skal ikke snydes og nu er den kommet online på dr.

DR beskriver selv udsendelsen som: Hvordan overlevede vores forfædre turen fra træerne og ned på jorden? Og hvordan endte de med at udvikle sig til den dominerende art på Jorden? Svaret på disse to spørgsmål ligger i en evne, som de tidlige mennesker udviklede lang tid før deres store hjerne. Nemlig kunsten at løbe langt og længe. Antropologen Niobe Thompson fortæller om menneskets evolutionære udvikling, taler med ledende evolutionsbiologer og dykker ned i kulturer, hvis overlevelse stadig er afhængig af evnen til at løbe.

Så sæt 49 minutter af og se dokumentaren. Jeg skal hvertfald bruge de sidste 43 minutter 🙂

/Kasper

1 Kommentar

  1. Jeg faldt også over den dokumentar idag på dr.dk/tv og synes klart den var værd at se. Den fik i hvert fald mig til at fortsætte min “drøm” om at også kunne løbe i sko der støtter minimalt. jeg kommer dog aldrig at blive en fivefinger eller barfode pige, men ville elske at kunne løbe de kortere ture i fx mine Nike Free eller noget lignende.

    Desværre døjer jeg med hælesporer som meget hurtigt råber op. Så vægten må ned, flere km i benene, blive bedre til at lande på min forfod og SÅ gælder det 🙂

    Synes det var vildt at se der var en der stillede op til konkurrence (i dokumentaren) i sandaler. Haha.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.