Ny 5 kilometer rekord

Netop hjemvendt med uorden i frisuren
Netop hjemvendt med uorden i frisuren
Netop hjemvendt med uorden i frisuren

Da jeg stod op, var jeg helt klar i spyttet om min løbebedrift i dag. Det skulle gerne resultere i en ny 5 km rekord. Det blev kun bekræftet af morgenes flotte klare vejr, men over middag ændrede det sig. Vinden tog til og naboens flag stod vandret ud i luften. Så da jeg kørte hjem, var rekordforsøget ved at smuldre. Med den vind ville det vist blive “op af bakke” og benene begyndte med det samme at føles psykisk tunge.

5 km rekordDa jeg havde fået skiftet til løbetøjet, og kom ud mærkede jeg kulden. Det var faktisk 4 grader, hvilket er ganske okay, men med windchill var der -1 grad. Det mærkede jeg tydeligt i min første kilometer, da det hev godt i halsen og lungerne. Jeg satte derfor farten godt ned til sidst. Men da jeg stødte til mine 2 løbepartnere her i Trige, var de også klar på et godt tempo, så det resulterede i et ret godt og solidt løb lige under 5 minutter pr. kilometer.

Dog var den 4 kilometer “plaget” af et par biler, hvor jeg trak ind bag ved de andre og så var der også nogle sving og en stigning. Men det er den samme 5 kilometer, som jeg plejer at tage, så rutens udforming var den samme. Og jeg var SUPER glad, da jeg runde de 5 km i ny rekordtid: 24:40 min er rigtig tilfredsstillende for en “gammel” gut som jeg. Det er 16 sekunder hurtigere end min 6 måneder gamle tidligere rekord. Men jeg tror faktisk jeg havde mere i benene, så det kan være jeg engang forsøger igen. Måske næste mål er under 24:20 minutter 🙂

newline runaissance 3.0Jeg har skrevet om det før, men når jeg har haft en skade, og er på vej væk fra den igen, så er jeg “overfølsom”. Altså jeg lytter alt for meget til kroppen og skaderne, og synes altid der er lidt osv. F.eks. de sidste par dage har jeg syntes, at der var lidt i svangen, uden at kunne sætte helt præcise ord på. Men jeg tog i dag konsekvensen af det og omkonfigurerede min Newline Runaissance sko, så de gav mere støtte til svangen på venstre fod. Det føltes rigtigt, og faktisk også en anelse aflastende på anklen. Lækkert.

Nu skal der så slappes af og næste løbetur er lørdag, hvor den står på 10 km.

/Kasper

Skærmbillede 2013-03-07 kl. 19.34.19

1 Kommentar

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.