Begyndende nervøsitet til Berlin Marathon

Berlin Marathon Ruten
Berlin Marathon Ruten
Berlin Marathon Ruten

Det letteste jeg nogensinde har gjort var at tilmelde mig Berlin Marathon. Det var “kun” at sidde lidt i kø, 5 klik og visakortet igennem. Så var den klaret.

Men nu begynder virkeligheden at vise sig lidt, og sammen med den, så også en nervøs mavefornemmelse. Jeg er kommet rigtig langt det seneste 1 1/2 år, og løber halvmarathon, som jeg løb 5 kilometer for 2 år siden. Men marathondistancen er bare så skræmmende, for det er jo lige (Ja, jeg har altid været god til matematik) dobbelt så langt.

Jeg bilder mig selv ind, at når jeg føler mig træt ved de 20 kilometer på en halvmarathon, så er det fordi jeg psykisk har sat mig op til, at det er 21 kilometer. Så når jeg står på Strasse des 17. Juni, så håber jeg at psyken hjælper mig og siger det er 42 kilometer, og der er masser af fantastiske løbere og tilskuere til at hjælpe mig igennem.

Mit træningsprogram er gået helt af sprøjten. Kan ikke få det til at passe ind, men forsøger at lave en intervaltur, tempotur samt en langtur hver uge, eller noget i den stil. Jeg løber pt. 26 kilometer uden de helt store problemer, så det er kun 16 kilometer igen ;).

Jeg vil forsøge at finde en dag inden så længe, hvor jeg kan forsøge at se om jeg kan nå 30 kilometer, men det er ikke så nemt med weekenderne i øjeblikket. Men min coretræning er påbegyndt, så jeg kan holde mig nogenlunde oprejst hele vejen.

Men puha, 1 1/2 måned, så er jeg i Berlin.

Som info til jer, som måske påtænker, at købe et startnummer af “frafaldne”, så kan det ikke lade sig gøre i år. Der vil blive forlangt billedeID ved afhentning. Om det er for at komme sortbørs til livs, eller om det bunder i Boston tragedien ved jeg ikke.

/Kasper

7 Kommentarer

 1. Pøj pøj i Berlin! Nyd hvert et skridt – det er i sandhed et super fedt løb; ruten er flad som en pandekage og stemningen i top. Jeg er kun lidt misundelig 😉

 2. Hej Kasper,
  Kan godt genkende din bekymring og følelser. Mindes også en ret lignende situation, da jeg i september 2000 stod foran mit første marathon. Aarhus City halvmarathon. Havde indtil da faktisk kun løbet 1-2 halvmarathon, så det virkede også som en ganske stor mundfuld. Husker dog stadig løbet og tænker på det som en god oplevelse med marathon debut 🙂 Fandt under løbet nogle garvede marathon løbere at holde mig til som hjalp med opmuntring og fortællinger om egne erfaringer. De sidste 5 km var rigtig hårde, hvor jeg måtte stoppe op og strække mine betontunge og ømme ben flere gange. Men mest af alt husker jeg at da jeg ligger og kommer til mig selv efter at være kommer over målstregen – og tænker “det her skal jeg helt sikkert gøre igen…”

  Så op på hesten og bevar det gode træningshumør – du står foran en stor oplevelse med debut på marathondistancen 🙂

  Hvis du mangler en løbemakker til nogle lange ture omkring de 30 km, er jeg da klar, savner selv lidt længere ture for tiden. Der er jo ikke så lange fra Hadbjerg, så vi kan vel finde nogle gode lokale ruter. Du bestemmer hvad tempo vi skal løbe, så sørger jeg for en stabil pace.

  • Kan så se at autocomplete har været på spil og ændret Aarhus City marathon til halvmarathon.
   Den halve distance i Aarhus er vel først kommet til for 2 år siden, ligesom City marathon vel er stoppet med at eksistere efter nogle år med svingende antal deltagere…

  • Hej Claus

   Tak for den tid du brugte på at skrive til mig.

   Fangede godt det med Marathon 😉 Jeg tror også at det handler om at finde nogle at løbe med på dagen, så man ikke er så alene.

   Jeg kunne være interesseret i en 30 km tur. Desværre skal det nok være en hverdagsaften/eftermiddag, da mine weekender er ved at være væk frem mod Berlin.

   /Kasper

 3. Uh, jeg forstår dig godt. Og jeg har hørt, at Berlin Maraton er et af de bedste maratoner at starte med, netop pga. det gode publikum. Og med din træning og beslutsomhed så skal det nok gå, på den ene eller den anden måde.

  • Hej Conny

   Ja, det skal nok gå, og med jer som følger med herinde, og I hænger mig nok op på det, hvis jeg ikke tager mig sammen under løbet 🙂

   /Kasper

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.