Anmeldelse: CamelBak Marathoner væskerygsæk

CamelBak Marathoner forfra og bagfra
CamelBak Marathoner forfra og bagfra
CamelBak Marathoner forfra og bagfra

Mærket CamelBak er en af de store spillere på markedet når man snakker om væskerygsække. De har base i USA, og her har de også et godt tag i militæret, som bruger militærudgaver af rygsækkene.

Mit brug og min test af CamelBak Marathoner har dog været under lidt mere fredelige forhold og det er blevet til næsten 200 kilometer med den på ryggen.

Opbygning

CamelBak Marathoner er udført i lette nylonmaterialer og med masser af mesh for bedre ventilation. På skulderemmene er der to lommer, som kan strammes til for at sikre indholdet. Der kan f.eks. være gels i den ene samt en CamelBak vanddunk i den anden (Eller en telefon for den sags skyld). Stykket ind mod ryggen er bygget, så der er luftkanaler til at hjælpe med at køle ryggen. Fronten er udstyret med en lille netlomme som lige kan indeholder en tyndt løbejakke, handsker eller hue.

Man åbner for vandet ved at bide let, og så snart man slipper igen er der lukket. Det er lig med ingen spild.
Man åbner for vandet ved at bide let, og så snart man slipper igen er der lukket. Det er lig med ingen spild.

Hjertet i CamelBak Marathoner er en 2 liters væskeblære. Det er CamelBaks meget populære og holdbare Antidote blære. Man drikker heraf via en skulderslange med mundingsudgaven , hvor man lige bider sammen og suger.

Tasken er udstyret med en nødfløjte, til hvis man skulle fare vild eller komme til skade på længere trails. Løber man når det er mørkt, så er der også tænkt på det, da der er reflekser for og bag.

Hele rygsækken holdes på plads af masser af remme, som kan løsnes og spændes “on the go”.

Garanti

“We´ve got your bak”. Det ordsprog bruger CamelBak om deres garantiordning. Og jeg tror ikke der fås bedre garanti, for med mindre du direkte har begået vold mod tasken og blæren, så er en CamelBak dækket af livstidsgaranti.

Når CamelBak giver sådan en garanti, så er det selvfølgelig et markedsføringstrick, men ser man nedenstående video, så ser det også ud til at de giver den gas i testningen af blæren, og udfører ting der aldrig vil være så slemme i virkeligheden.

Hvad synes jeg?

Jeg er super glad for CamelBak Marathoner. Den sidder godt, den har rum nok til mit brug. Men når det er sagt, så har jeg svært ved at forstå de test, som skriver at man glemmer man har den på. Det gør man ikke, man kan mærke den sidder der og man kan høre den.

Når jeg siger høre, så er det fordi at vandet skvulper, også selvom blæren er lufttom. Men det er en vanesag, for efter 5 kilometer, så hører man den ikke mere. Og ved 30 kilometer har man helt andre ting at tænke på end den lyd.

Jeg har også opdaget et andet problem. Remmene som sidder nederst og skal holde “bagdelen” af rygsækken (Og dermed vandet) ind mod ryggen har en tendens til at løsne sig. Det gør at man skal justere af og til. Det undrer mig, at man ikke har fundet en løsning, så man undgår dette.

Selve blæren fungerer 100% og vandet kommer aldrig til at smage af plastik/gummi, og den fjernes også nemt fra rygsækken for lettere påfyldning. Dog er rensekitet en anelse dyrt.

Konklusion

CamelBak Marathoner er en super væskerygsæk, og på trods af svipseren med de nederste remme som løsner sig, så løber jeg gerne med den. Jeg har løbet op til 30 kilometer med den, men med de 2 liter væske, kan man sagtens løbe længere.

Pris ca. 800 kr.

3.5 af 5 stjerner

Se den officielle CamelBak Marathoner præsentationsvideo her

CamelBaks hjemmeside