Boganmeldelse: World Run 2 – Kunsten at ville

"World Run 2: Kunsten at ville" af Jesper Kenn Olsen
"World Run 2: Kunsten at ville" af Jesper Kenn Olsen
“World Run 2: Kunsten at ville” af Jesper Kenn Olsen

Der findes rigtig mange slags løbere, men et sted i toppen må forfatteren bag denne bog befinde sig. Jesper Kenn Olsen har allerede løbet jorden rundt på tværs, og bogen “Kunsten at ville” omhandler hans tur på langs i stedet. Det er 37.000 kilometer. Det er samme mængde som en øvet motionsløber når på 25-30 år.

I store træk gennemgår “Kunsten at ville” hele forløbet fra planlægning til målstregen i Canada. Her i mellem oplever man på tætteste hold Jespers anstrengelser, glæder, nederlag og sejrer. Det er nederlag, som biler der ikke vil mere. Det er anstrengelser, som at løbe i dyb mudder i det østlige Europa. Det er glæder, som at blive taget imod af gæstfrie lokale. Det er sejrer, som at komme gennem en etape, som så noget sort ud.

Men Jesper er nok en af de mest positive mennesker jeg har læst om. Næsten lige meget hvilken situation han står i og næste lige meget hvor sort det ser ud, så har han overskud til at finde positive ting frem, for det negative vil blot ødelægge hans løb. Dog bliver han noget presset, da han bliver offer for massiv stenkast. Og han har et fantastisk menneskesyn og livsglæde.

Jespers rute går fra Nordkapp, ned gennem Østeuropa. Videre gennem Afrika helt ned til Cape Town. Herfra går turen fra det sydligste Sydamerika og gennem farefulde lande, ind i Nordamerika for til sidst at slutte inde i Canada.

Udover at skildre løbeturen, som er yderst dokumenteret, behandler bogen også indirekte politiske emner, som f.eks. nødhjælpen til afrikasbønder, for det Jesper ser, vender op og ned på det han forventede.

Som en smart detalje, for at yderligere at skildre løbet endnu mere, så har Jesper via QR koder gjort et hav af billeder og videoer

Min bemærkning om denne bog er: Det er bogen til dig, som elsker at løbe, eller til dig som mangler lysten. Lige meget hvad er den yderst inspirerende og man får næsten selv lyst til at prøve kræfter med en World Run.

“Kunsten at ville” kan bl.a. købes her

Antal sider: 364 – Forlag: Haase – Forfatter: Jesper Kenn Olsen