Anmeldelse: Nilox Foolish Actioncam

Nilox-Camera-Front

Der findes efterhånden rigtig mange actionscams på markedet. De fåes i mærker som Sony, Garmin, m.fl, men den mest kendte er uden tvivl GoPro, som har et rigtig godt og velbranded produkt. Men findes der alternativer fra mindre producenter? Det er det jeg vil kigge på i denne anmeldelse.

De bruges hyppigt på cykler, snowboarding eller ekstremsports. Men de kan også bruges til at udødliggøre en træningstur, et marathon eller måske et ultraløb.

Hvem er Nilox?

Du har sikkert aldrig hørt om dem, men det gør dem ikke mindre interessant. Nilox, som jeg tester her, er et produkt fra det solbeskinnede Italien. Nilox laver en masse forskellige elektriske produkter til sportsaktivitet. Dog er deres flagskiv deres linie af actioncams.

Hvad er der med i pakken?

Det første der slår en når man åbner kassen er, at der altså er meget udstyr med.

  • Foolish Actioncam
  • Bagdisplay
  • 4 GB Micro SD kort
  • Undervandshus
  • Fjernbetjening
  • Forskellige beslag og holdere

Førstehåndsindtryk:

Nilox-Camera-with-screenNår man endelig får kameraet ud af kassen, den sidder rigtig godt fast, så sidder man med et lille buttet kamera i hånden. Den er fra start lukket inde i undervandshuset, og det virker rigtig solidt. Knapperne ovenpå er til at ramme og spændet i siden til at åbne og lukke med virker rigtig godt.

Selve huset virker solidt og ingen knirkelyde eller dårlige samlinger. Det virker som kvalitet.

I brug:

Kameraet kan betjenes på 4 måder

  1. På normal vis ved at trykke på knapperne ovenpå kameraet.
  2. Ved brug af VOX. Det er ganske simpelt lydaktivering, og så kan kameraet lige pludselig bruges som overvågning. Smart.
  3. Via fjernbetjeningen, som tillader optag video, stop video og tag billede.
  4. I beskyttelseshuset og her har man 2 muligheder. Optage video eller tage et billede.

Når kameraet betjenes med de almindelige knapper, har man selvfølgelig den fordel, at man kan komme til alle knapper.

Lyden:

Lyden er ganske ok, af det man kan forvente at et så lille kamera. Jeg ved, at ingen actioncams brillierer på dette område. Den er tynd, men acceptabel. Desværre har Nilox valgt at placere mikrofonen ovenpå kameraet. Det giver en del vindstøj, men også at man får lige så meget lyd med bag ved kameraet som foran. Fordelen er så, at hvis man selv optager og kommenterer, så får man sin stemme med.

Bruger man kameraet i det vandtætte hus, så mister man desværre alt lyd. Det er der selvfølgelig en grund til, for vil du lukke vand ude, så skal den være lufttæt. Men der kunne man godt bruge en light version, som tillader lyden at komme igennem. Men det kan være det er på tegnebrættet.

Skærmen:

Nilox-ScreenTil Nilox Foolish Speciel medfølger en bagskærm som standard. Det er smart. Både når man optager eller gennemser en optagelse, men også når man skal navigere gennem menuerne.

Undervandshuset:

En af de helt sjove ting ved Nilox Foolish er, at den er vandtæt. Så snart man “ifører” kameraet sin vandtætte “jakke”, så er den 100% tæt og klar til at komme med på snorkelturen eller måske bare med i en vandkamp. Jeg kunne godt forestille mig, at man kunne få en sjov film med ungerne fra campingpladsen ved Gardasøen, når de springer rundt i pladsens bassin. Og med dette undervandshus er man ikke i tvivl om det er tæt. Det slutter godt til, og lukkes med en kraftig spænde. Kameret sidder helt fast, så der er intet raslen.

En kortfilm til test:

I perioden jeg havde kameraet, havde jeg ikke mulighed for at medbringe det til et løb. Men derfor skal I da ikke snydes, for at se Nilox Foolish i funktion, så jeg fik optaget en lille video af nevøen og hans løbehjul (720p/30). Jeg skal sige, at filmen er klippet sammen og der er ændret på hastigheden nogle steder, men ellers er videoen rå fra kameraet. Altså ingen brug af filtre eller lign.

Nilox Foolish byder på gedigen billedkvalitet og med det fine bagdisplay, er man aldrig i tvivl om hvad man filmer.

Stillbillede:

Nilox Foolish er ikke kun til video. Det har også en funktion til helt alm. billeder. Det tages nemt ved et tryk på en knap, placeret ovenpå kameraet. Præcis, som du kender det fra et alm. digitalkamera. Opløsningen er 8 megapixel og med en tæthed på 72 DPI. Det vil sige, at de bedst egner sig til computerskærmen, men det er vel også der de fleste billeder bliver vist.

En ukomprimeret sammenligning mellem Nilox og iPhone 5S. Begge 8MP
En ukomprimeret sammenligning mellem Nilox og iPhone 5S. Begge 8MP. (MEGET BREDT BILLEDE)

Nilox Foolish har et mere blåt skær, og dermed et koldere billede. Den virker en anelse mere uskarpt end iPhone, men det er typisk for actioncams, hvis topkompetence ligger i at lave lækre livebilleder. Dog giver den brede 175 graders vidvinkel på Nilox en sjov effekt, og er perfekt til sjove ferie og festbilleder.

Laser:

En rigtig smart funktion, er at man kan få en laserpointer på den. Det betyder, at man kan optage uden bagdisplay, og stadig se hvad man optager. Dog kommer der en lille rød prik med på billederne. Men hellere det end slet ikke fange det man vil optage.

Konklusion:

Jeg har ikke den store erfaring med actionscams, men jeg må sige at Nilox Foolish har imponeret mig i billedkvaliteten. Selv ved hurtigere panoreringer, er der ingen problemer med at der er “ghosts”, altså skygger.

Størrelsen er perfekt til at medbringe den til sport eller endda som feriekamera. Og den føles rigtig solid, så man er ikke bange for at give dem en lidt hård behandling, og dermed få rigtig sjove optagelser i hus. Og så tiltaler den store tilbehørspakke rigtig meget. Personligt hader jeg, at man køber et produkt, og straks går jagten ind på ekstraudstyr. Nilox Foolish kunne sagtens blive en fast følgesvend for mig, når jeg skal lave små sjove optagelser.

Fordele:
+ Stor udstyrspakke
+ Skærm følger med som standard
+ God kvalitet på videooptagelser

Ulemper:
– Meget kort ledning fra oplader
– Dæksler til at få adgang til stik er svære at få fat i med neglen.
– Mikrofon sidder ovenpå og gør den dermed modtagelig for rum- og vindstøj

Forhandles hos Cykelpartner.dk og har en vejl. udsalgspris på 2.699,-

3af5stjerner

 

——————————————————–

Facts:

Kameravinkel:
175º
Opløsning (pixels):
8.0 Mega (2592 x 1944)
Batteri: 1000 mAh lithium batteri
Strømforbrug/-kapacitet: 350mA @ 3.7V (max) – videooptagelse ca. 2.5 time, lydoptagelse ca. 3 timer
Memory card: Micro SD/MMC, max. 64 GB (svarer til ca. 8 timers optagelse i 1920×1080 opløsning, højeste kvalitet)
Videooptagelse: 1080P (1920×1080), 960P (1280×960), 720P/60 & 720P/30 (1280×720), WVGA (848×480), QVGA (320×240)
Optagelsesformat: MOV (video), WAV (lyd)
Billedoptagelse/-format: 8M, 5M, 3M (JPEG)
Zoom: Digital zoom (4x)
Outputformat: PAL/NTSC
Fjernbetjening: Kan benyttes op til 5 meter fra apparatet
Vægt: 90 gram (uden skærm)/116 gram (med skærm)
Dimensioner: 60mm x 58mm x 42mm
IP-klassifikation: Modstandsdygtig iht. IP68 (vandtæt kasse ned til 60 meters dybde)
Kameraet er venligst udlånt af Cykelpartner.dk/Udstyret.dk, men anmeldelsen er 100% mine holdninger.