Anmeldelse: JBL Synchros Reflect BT høretelefoner

Det nye skud på stammen fra JBL. Dette er hvad æsken indeholder.
Det nye skud på stammen fra JBL. Dette er hvad æsken indeholder.
Det nye skud på stammen fra JBL. Dette er hvad æsken indeholder.

Er du også træt af at have en ledning til at daske rundt når du løber, så skal du måske kigge lidt efter den nye generation, som er blevet trådløse. Tricket hedder bluetooth, og jeg vil i nedenstående anmeldelse gennemgå JBLs svar på sådanne høretelefoner.

JBL er ikke noget nyt mærke, men er måske ikke så kendt hos os forbrugere. Men spørger du en lydmand, så kender han stensikkert mærket, for det har længe været fast inventar i mange professionelle lydstudier. Og hvad kommer det så os forbrugere tilgode kan du måske sidde og tænke: Jo, JBL kan bruge alt deres professionelle knowhow til at lave noget godt kram til os.

Udseendet

Det er måske ikke det vigtigste punkt, men det er alligevel det første, som man kommer i berøring med. Hvordan ser de ud? Appellerer de til os osv. Og ja, jeg synes faktisk de ser super seje ud, og så findes de i flere fede farver (Grøn, rød, sort og blå). Dem jeg fik tilsendt fra JBL er en flot klar blå. De er dækket af et soft touch lag, som får dem til at virke mere eksklusive end hård plast.

Ved første øjekast ser de måske lidt specielle ud, for de hæfter ikke med en bøjle bag nakken eller rundt om ørerne, som ellers er typisk for denne in-ear genre. Nej, de har en bøjle som klemmer sig fast “inde” i øret. Denne bøjle kalder JBL for Freebit.

Ledningen er designet til at gå bag om hovedet, og her kan den strammes, så den sidder præcis som du ønsker det. En smart detalje er, at den flade ledning har en super effektiv refleksstribe på begge sider, så du lyser langt væk i mørket.

På ledningen sidder der også en lille fjernbetjening, hvor du kan skrue op og ned, tænde og pause musikken samt slukke.

Da det jo er bluetooth skal der jo også være plads til elektronikken. Og da der ikke er nogen boks på ledningen, så sidder elektronikken i selve høretelefonen. Det gør, at de stikker lidt ud fra øret, men ikke noget man mærker når man løber.

Freebit bøjlen

Når den sidder korrekt forsvinder bøjlen (Freebit) helt og sidder behageligt i øret foldning.
Når den sidder korrekt forsvinder bøjlen (Freebit) helt og sidder behageligt i øret foldning.

Den største adskillelse fra andre høretelefoner er uden tvivl bøjlen. Den er lavet af et lækkert, skridsikkert og fleksibelt gummimateriale. Der leveres 3 forskellige størrelser med, hvor variationen ligger i både bøjlen, men også i “proppen”, som slutter tæt inde i øret.

Det kan godt tage et par løbeture inden man har fundet det perfekte match, og der er jo ingen der siger at man absolut skal have samme størrelse til begge ører. Det tog mig 3-4 løbeture før jeg fandt ud af at mit venstre øre er anderledes end mit højre. Når den rigtige propstørrelse er fundet, så kan man så begynde at øve sig på at sætte dem korrekt i øret. Og det kræver lidt træning, men til sidst kan man gøre det undervejs, hvis man lige vil justere dem.

Fjernbetjeningen

Sådan ser fjernbetjeningen ud. Den kan også bruges til at tage telefonen med, hvis den skulle ringe.
Sådan ser fjernbetjeningen ud. Den kan også bruges til at tage telefonen med, hvis den skulle ringe.

Jeg vil næsten sige, at det er et must med en fjernbetjening, for man kommer til at have behov for at ændre lydstyrken alt efter hvor man løber. På landevejen kan den få lidt mere end i byen for man skal også kunne høre bilerne (Der er sikkert nogle der mener det er lige omvendt)

Knapperne på fjernbetjeningen er nemme at finde, men det kunne være ønskeligt med lidt større forskel på dem, så man er sikker på hvad man trykker. Og så ville en Næste knap også være dejlig. En løbetur bliver lang med et børnemusik i ørerne.

I fjernbetjeningen sidder der også en mikrofon, og det betyder, at man kan svare et opkald, hvis man skulle være så uheldig at det kommer under sin træning.

Da ledningen mellem de to høretelefoner ligger stabilt rundt ved nakken betyder det også, at det er nemt at finde fjernbetjeningen når den skal bruges.

Smart detalje

Hvad så hvis man ikke vil høre musik mere? Hvor skal man så gøre af dem. JBL har her lavet en genistreg, for de har bygget et par magneter ind i dem, så de “klipser” lige sammen om halsen når du tager dem ud. Det fungerer super og er en lækker detalje. Ellers så fylder de ikke meget, så de kan også sagtens være i en løbelomme.

Lyden

Ja, så kom vi til det der jo nok er hovedomdrejningspunktet sammen med pasform.

Lyden er klar og velspillende. Dog mangler der lidt dybde og bas. Det er hvertfald vigtigt, at høretelefonerne sidder helt tæt i øret.

Men det med bassen tror jeg er et generelt problem når man arbejder med bluetoothstandarden, for jeg har efterhånden prøvet mange bluetoothhøjtallere og ingen har fungeret med en ordentlig dyb bas. Derfor ærgrer det mig måske lidt, at JBL ikke har taget Airplay standarden op i stedet.

Men igen, så er det måske heller ikke under en løbetur, at man forventer den professionelle og dybe oplevelse. Så selvom den er lidt tynd, så er lyden godkendt.

Bluetooth

Jeg bliver nødt til lige at bringe dette på banen. Bluetooth enheden er ikke super stærk. Nuvel det fungerer fint 90% af tilfældene, men hvis man som jeg løber med telefonen ved hofterne, så kan der komme små udfald. Det sker, hvis man kommer til at dække for telefonen eller høretelefonerne med hænderne. Så får man et udfald på et halvt sekund. Jeg vil ikke tro problemet er der, hvis man løber med telefonen/mp3 afspilleren på armen.

Jeg har dog hørt det samme ved andre modeller fra andre fabrikanter.

Strøm

De officielle papirer siger op til 5 timers brugstid. Jeg fik beskeden om lavt batteri ved ca. 4 timer og 30 minutter, så jeg synes bestemt det er bestået. Den lader med et lille stil via USB.

En smart indikator viser, hvor meget strøm der er tilbage
En smart indikator viser, hvor meget strøm der er tilbage

En smart detalje er, at høretelefonerne sender strømstatus med over på telefonen. Så bliver man ikke lige pludselig overrasket over manglende strøm. Jeg har dog kun haft mulighed for at teste denne funktion på en Iphone, men vil gå ud fra at det er lignende på andre smartphones.

Konklusion

JBL Synchros Reflect BT er et rigtig godt alternativ til de traditionelle ledninghøretelefoner. Den er let, og når først den sidder i øret, så mærker man ikke at man løber med dem. Det få ting, som giver lidt ridser i lakken, men det bør ikke afskrække nogen til ikke at overveje dette sæt fra JBL.

JBL Synchros Reflect BT har en vejl. pris på 799,- (Læs mere her)

3af5stjerner

*Produktet er stillet til rådighed af JBL, men ovenstående er 100% mine oplevelser og meninger om produktet.