Anmeldelse: Plantronics BackBeat FIT høretelefoner

backbeat-fit-greenNår man vil have musik under sin løbetur, så er det tit for at lede tankerne væk fra det at løbe. Men derfor er det også vigtigt, at det er en behagelig oplevelse og ikke mindst at lyden også er acceptabel. Der findes forskellige typer såsom in-ear og de mere almindelige on-ear. Jeg har testet Plantronics BackBeat FIT som er en særdeles smart in-ear type. Du kan læse resultatet herunder.

Udseendet

Jeg har fået leveret en grøn udgave af Plantronics høretelefon, og det gør bestemt ikke noget: For jeg elsker grøn! Men den findes også i en lækker blå.

BackBeat FIT er udført i en lækker gummikvalitet, som giver en softtouchføling, men samtidig modvirker at den bliver glat. På den fleksible gummibøjle har Plantronics udnyttet pladsen til at klistre masser af refleks på, og er der noget vi løbere kan li, så er det at blive set. Det er 4 knapper og de er let tilgængelige og virker gennemtænkte og solide.

Selve øredelen er lavet som en trakt med en lille bøjle som presser trakten ind i øregangen.

De vejer altså ikke meget
De vejer altså ikke meget

Vægt

Når man skal løbe med lyd i ørene er høretelefonernes vægt rigtig vigtig for oplevelsen af lethed. BackBeat FIT kan bryste sig af kun at veje beskedne 23 gram, og det er ikke ret meget. Vægtmæssigt mærker man dem slet ikke på øret.

Fjernbetjening

Der er selvfølgelig også knapper til at styre telefonen, så man ikke behøver at skulle have fat i telefonen for at skrue ned eller sætte på pause. Flere af knapperne har dobbeltfunktioner og efter et par forsøg virker det lige til. Knapperne er i hård plast, men i en sådan kvalitet at det ikke virker billigt eller forkert. Og ved flere af funktionerne bliver de bekræftet af en blid kvindestemme. Det er smart!

Og man styrer selvfølgelig også opkald og besvarelse af opkald via disse knapper.

Bluetooth

BackBeat FIT forbinder med telefonen/musikafspilleren med bluetooth. Selve sendestyrken er ikke den kraftigtiste, men det er nok til at man ikke oplever udfald under løbeturen. Og det gælder også selvom man, ligesom jeg, har den ved hoften og endda i en kraftig Spibelt.

Når man starter BackBeat FIT op bliver man guidet igennem processen af en kvindestemme, som f.eks. også fortæller batteristatus, samt at det nu er tid til at finde til telefonen.

backbeat-fit-eartips-greenLyd

Man kan jo ligesom sige, at dette er en af de vigtigere ting, men mange gange er man gået på kompromis med lyden, for at få et let og behageligt headset. Men nu skal jeg fortælle dig en hemmelighed: Det behøver du ikke mere! Plantronics BackBeat FIT har det hele i lyden. Tit er det bassen som er fraværende i de små in-ear enheder, og jeg tror heller ikke, at den er større her end i andre modeller, men der er en rigtig vigtig ting. Den specielle tragt og bøjle gør, at høretelefonerne sidder præcist hvor de skal, og dermed bliver lyden ledt rigtig ind i øret. Og dermed bliver oplevelsen en lyd med diskant, mellemtoner og ikke mindst bas i perfekt afstemmelse. Jeg er personlig dybt imponeret og har efterhånden haft en del høretelefoner i hænderne og ørene.

Eneste anke er lydstyrken. Jeg kunne godt have brugt at de kunne spille en anelse højere.

Batteritiden

Den er opgivet til 8 timer, og jeg har i min test ikke løbet i så mange timer, men jeg tvivler ikke på at den nok skal holde 6-8 timer, som efterhånden er standarden.

Pasform

Dette er faktisk det vigtigste punkt for mig i mine test. Høretelefoner som ikke sidder godt, kan have den mest perfekte lyd, men jeg gider ikke at skulle løbe og rette til hele tiden. Og endnu engang formår Plantronics med BackBeat FIT at lave en høretelefon, som bare sidder. Ikke en eneste gang skulle jeg rette på den og ikke en eneste gang mærkede jeg den. En del af succesen er efter min mening den helt gummiagtige bøjle, som tilpasser sig helt og dermed ikke trykke høretelefonerne ind i øret.

Tilbehør

backbeat-fit-green_phone-caseI æsken ligger der også en holder til din telefon lige til at spænde om armen. Og når du ikke bruger den til det, så er det den perfekte opbevaring af høretelefonerne.

Konklusion

Hvad! Læser du stadig? Hvorfor er du ikke ved at shoppe disse lækre høretelefoner. Jeg er svær at begejstre, men jeg synes vitterligt at Plantronics BackBeat FIT er et fantastisk produkt. Det sidder godt, og har god lyd. Og så er det nemt at bruge samt kvaliteten skinner langt væk. Så står du og mangler et løbeheadset, så er dette høretelefonerne du skal have. Jeg kan kun give dem topkarakter.

Plantronics BackBeat FIT har en vejl. pris 1.295,- (Læs mere her)

stjerner5udaf5

 

*Produktet er stillet til rådighed af Plantronics, men ovenstående er 100% mine oplevelser og meninger om produktet.