Boganmeldelse: Løb som eliten

ItemImageDer findes rigtig mange teorier om hvordan man skal løbe, og ikke mindst hvornår man skal løbe. Og skal man træne op til et bestemt løb, så findes der tusindevis af løbeprogrammer på nettet man kan følge. De fleste af dem bygger på hastighed. Men dette stiller Løb som eliten spørgsmålstegn ved. I bogen handler det frem for alt om udholdenhed og fedtforbrænding.

Normalt er det ikke så vigtigt, hvem der har skrevet en bog. Men lige netop med denne bog, mener jeg det er særdeles vigtigt. For bag bogen står Claus Hechmann, som selv har trænet på eliteplan, så han kender gamet og hvor hårdt det er, men nu står han så på den anden side, hvor han med sin forskning, tests og træningserfaring har bevist at han kan skabe resultater med eliteløbere. F.eks. har han trænet løbere som Lars Budolfsen (Marathon 2.17.36), Henrik Them (Marathon 2.16.06) og Anne Holm Baumeister (1/2 Marathon 1.16.30).

Det har han nu nedfældet i en bogen Løb som eliten, og det er faktisk en rigtig god bog. Den er meget letlæselig, og kan snildt læses på et par aftener.

Bogen er groft sagt opdelt i 3 dele:

  1. Teori: Ingen kan træne fokuseret uden teori og i dette afsnit forklarer Claus Hechmann meget pædagogisk hvordan træning fysiologisk påvirker os, og hvordan han mener man som løber bør træne.
  2. Kropsøvelser: Dette afsnit indeholder øvelser til koordination og styrke. Dette afsnit kan bruges som et opslagsafsnit.
  3. Løbeprogrammer: Her kommer det spændende. Her er programmer mod 5, 10, halvmarathon og marathon. Alle sammen er naturligvis efter Claus Hechmanns filosofi.

Jeg har nydt at læse Løb som eliten, for den ligger langt fra hvad man ellers støder på. Den behandler komplekse, men relevante emner med en utrolig lethed og dermed gør det forståeligt. Efter Claus Hechmanns mening henvender bogen sig ikke til nybegyndere, men nogle som har løbet et par år eller flere.

Alt i alt, synes jeg denne bog danner god grundlag for at blive pakket ind og givet som fødselsdagsgaver og ja, julegaver når den tid er. En let bog med masser af viden og direkte forslag til løbeforbedringer.

Bogen kan købes her

Antal sider: 211 – Forlag: Gyldendal – Forfatter: Claus Hechmann
Bogen er sendt fra forlaget, men anmeldelsen afspejler min mening.