Løbefællesskab: Runners DK

10400050_847796848623808_1561439901206389903_nEn af de grupper der er sprunget kraftigt frem det seneste år er Runners DK. Bag gruppen står Mark Laursen og Steffen Feldbæk Jensen og jeg har snakket med dem omkring deres løbegruppe, eller måske man faktisk kan fristes til at kalde den hele Danmarks løbegruppe.

Hvem er I?

11401534_843905349012958_4122835214422150712_nVi er to gutter fra Nordjylland som har fundet glæden ved løb, og ikke mindst glæden ved at se at vi også kan motivere andre til at gøre det samme. Vi er på ingen måde atleter og kommer begge fra en ikke løbebaggrund.

“Jeg fik en fodboldskade for år tilbage, som krævede en knæoperation og så var bevægelse ligesom lagt på hylden for en periode. Men i forbindelse med optræningen, fandt jeg smag for løb og ville hele tiden løbe hurtigere og længere.” fortæller Steffen.

Mark supplerer: “Og jeg var den helt almindelige danske mand sidst i trediverne, som var alt for lidt aktiv. I starten var 2 kilometer stort set at sammenligne med et halvmarathon for mig. Jeg kunne næsten ikke. Men ligesom Steffen, så mærkede jeg glæden ved at forbedre mig selv.”

Hvorfor lige præcis løb?

Mark afbryder mig næsten: “Det er enkelt, kræver ikke rigtig nogen transporttid, og så er det til at passe ind med resten af familiens aktiviteter.” Steffen nikker og fortsætter: “Og så er der også så mange gode oplevelser forbundet med at bevæge sig udenfor”.

Fortæl lidt om Runners DK

“Det handler ganske enkelt om at få os selv, men også andre op af sofaen. Første gang er det måske 2 kilometer i løb og gå, men man kommer afsted og det er en sejr”, starter Mark og fortsætter ” Gruppen er en ren onlinegruppe, og derfor er der ingen begrænsninger i hvor du bor.”

Steffen supplerer: “Og da vi er ikke rigtig kan mødes, så fandt vi på at lave udfordringer via Facebook. Kan du løbe 40, 60 eller helt op 200 kilometer på en måned? Man tilmelder sig simpelthen den distance man vil se om man kan nå, og så skriver man så sine løb ind, så man kan få ros og motivation fra de andre samt venner. ”

“Vi har også en 2015 kilometer i 2015. Det er en lille sjov gimmick”, fortsætter Mark.

“Næsten 10.000 deltager i vores 80 km challenge i denne måned. Det er næsten 800.000 km. Man kan da ikke være andet end glad”, forklarer Steffen.

Hvordan finder man jer?

“Det er ret nemt”, forklarer Steffen og fortsætter: “Alt vores aktivitet ligger på vores Facebookside. Er vi naturligvis være challenges men også anmeldelser af løb mm.”

Har I noget her på falderebet?

“Vi også ved at bygge en ny webshop op, hvor man kan købes vores lækre Fusionsløbetøj og dermed kan vise, at man er en del af vores seje fællesskab” afslutter Mark.

/Kasper