Boganmeldelse: Fatburner

FatburnerSpis dig slank! Det har du nok hørt før og flere slankekure benytter også taktikken med at spise rigtig meget, for at sætte forbrændingen i gang.

Køber du Fatburner (Madvarer der smelter fedtet af kroppen), som sådan en slankekurbog, så laver du et fejlkøb. Derimod er Fatburner en bog om kostjusteringer og ikke mindst med forklaringer på helt almindelige dagligdagsmadvarer og deres positive effekt på forbrændingen. Og så handler det ikke om små portioner 🙂

Jeg har tidlige anmeldt Antiinflamatorisk kost, og Fatburner er i samme serie og er skrevet af det samme forfatterpar; Martin Kreutzer på teorien og Anne Larsen på de herlige opskrifter.

Bogen er ikke en teoribog, men den graver netop dybt nok til, at man forstår grundprincipperne og dermed bedre forstår hvad det er madvarerne gør.

Vidste du f.eks. at der findes “minus kalorier”? Ja, det er madvarer, som forbruger flere kalorier end de tilfører. Og vidste du, at en portion skyr inden sengetid sætter gang i forbrændingen.

Billede 31-08-15 20.13.02Der er mange tips i bogen og de forklares på menneskesprog. Dog skal du nok finde lommeregneren frem, hvis du vil helt ned i detaljerne med kalorierne, for der er mange eksempler på, hvor meget man skal have tilført pr. dag.

Når man er færdig med teoridelen, som ikke tager meget mere end 1-2 timer, så kommer det vi madelskere godt kan li´. Nemlig opskrifterne.

I Fatburner er de inddelt i Morgenmåltider, Frokostretter, Mellemmåltider og snacks og Hovedretter. Det lækre ved disse opskrifter er, at de på ingen måde minder om slankeopskrifter, men de giver eksempler på retter, hvor der er tilføjet nogle Fatburnere. Hvad siger du til Røræg med bacon og chili? Fatburnersuppe med hvide bønner og kylling?

Jeg har allerede lavet et par af tingene, og det var altså rigtig godt, så måske jeg når min Berlin Marathon vægt. Så erhverv du dig blot bogen, for den er rigtig god at have ved hånden. Og gode opskrifter kan man aldrig få nok af!

Bogen kan købes her!

Antal sider: 128 – Forlag: Muusmann Forlag – Forfatter: Martin Kreutzer og Anne Larsen – Prisside 150 Kr.

Bogen er sendt fra forlaget, men anmeldelsen afspejler min mening.