Status på 2015

20130201204220!StatusDer er en grund til at en bil er konstrueret som den er. En stor forrude og et lille bakspejl. Altså er det foran langt vigtigere, end det der er bagud. Men nogle gange kan jeg nu godt li’ lige at dvæle og lige kigge tilbage på året.

2015 blev rekordernes år

2015 blev året, hvor jeg fik lidt mere fart i benene. Dvs. at jeg fik slået nogle nye rekorder. Det var ikke på de korte distancer, men på min elskede halvmarathondistance, men også på marathon.

Marathon

Der er stadig noget magisk over denne distance. På 42 kilometer, kommer jeg helt derud, hvor jeg bruger alle resurser i kroppen og det hele går op i en højere enhed pga. træning, disponering og vilje.

Derfor er det også fantastisk når man kan sidde træt på hotelværelset og have gjort sit bedste og være blevet belønnet med en ny rekord.

Mit første marathon i år, var i smukke Paris. Vanvittig hård rute og vejret var ret varmt. Alligevel lykkedes det mig at forbedre min tid fra Berlin Marathon 2013 med 1:32 min. Næste marathon var i Berlin i september. Dette marathon har en speciel plads i hjertet, for det var her jeg havde min debut i 2013. Jeg havde trænet godt op til Berlin Marathon 2015 og løb da også over mål i en tid som virkelig skar minutter af. Hele 8:45 min. røg der og jeg var en meget stolt mand. Resultatet blev 3:39:32 t.

I alt blev det til 2 marathons i 2015, så i alt er jeg nu på 3 af den lange distance.

Halvmarathon

Dette er min favorit distance. Jeg synes det er skønt, at kunne give den godt gas i en begrænset periode. Jeg startede sommeren med at løbe Aarhus City Halvmarathon og tilmed i ny rekord. Det blev til 1:42:17 t., men det sluttede ikke der, for jeg sluttede sæsonen i Vejle og her bed jeg lidt mere tid af. Der blev tiden nemlig 35 sekunder hurtigere. 1:41:42 stod der på uret, da jeg ramte målstregen. Så fedt at slutte året af sådan.

I alt blev det til 8 halvmarathons her i 2015 og dermed 18 i alt. Jeg forsøgte at ramme 20, men det nåede jeg ikke.

Træning

2015 var også året hvor jeg fik startet op med Hechmann. En ny træningsform for mig, som gerne skal gøre mig til en bedre løber og ikke mindst hurtigere. Det løber ét år og skal stå sin prøve i løbet af 2016.

Op og ned

Ovenover er en masse positive ting, men 2015 blev også hvor jeg for første gang kæmpede rigtig meget med motivationen efter Paris og Berlin. Det var svært at få fokus på løberiet igen. Det krævede en del “hanken op”.

Men alt i alt skete der en masse i 2015 og bliver jeg ved med at have samme fremgang, så kunne 2016 bliv rigtig spændende. Om et par dage kommer jeg med mine drømme om 2016.

/Kasper

 

Be the first to comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.