Opskrift: Ingefærshot

Billede 17-01-2016 13.06.51Ja, det er jo en løbeblog, men jeg har før skrevet en af mine opskrifter på og nu sker det igen. Denne gang er det en opskrift på ingefærshot. Jeg har lige været syg, og har ikke hørt kollegaerne snakke om andet end disse shots, så nu har jeg selv forsøgt.

Navnet er måske en anelse misvisende, for der er andet i end bare ingefær, men ingefær er bare noget specielt. Nedenunder vil jeg lige liste op hvad der er i og hvad det er godt for.

 • Ingefærs sundhedsfremmende egenskaber er veldokumenterede og det er også en af de mest antiinflammatoriske madvarer vi har. Det kommer sig af det høje indhold af gingeroler, som er nogle særlige plantestoffer, som sætter gang i kroppens bekæmpelse af betændelsestilstande.
 • Citronsaft har ligeledes mange egenskaber og jeg kan nævne at den gør dit fordøjelsessystem basisk. Og det betyder, at evt. parasitter o.lign. ikke trives. Ja, det er ikke lækkert, men det er korrekt. Og naturligvis indeholder den en masse c-vitamin, som holder bindevævet sammen, og sty6rker immunforsvaret.
 • Kamille har et højt indhold af catechiner, som er et antioxidant og det styrker ligeledes immunforsvaret. Det har også en positiv effekt mod hjertesygdomme.
 • Honning er antibakteriel og kan f.eks. mildne ondt i halsen.
 • Timian indeholder Thymol. Det er svampe- og bakteriehæmmende. Det optages i blodbanerne og udskilles i lungerne og dermed perfekt til behandling i luftvejene (forkølelse og halsbetændelse).
 • Chili indeholder capsaicin. Det sætter kroppens forbrænding op og det er godt og sundt.

Ingredienser til ingefærshot

Du skal bruge følgende:

 • 7 dl vand.
 • 100g ingefær (Du skal købe mere end 100g, for når de er skrællet er der mindre)
 • 4-6 citroner (Alt efter hvor sur du vil have den)
 • 2 breve kamillethe (Du kan bare købe de billigste)
 • 3 spsk honning
 • 1 spsk tørret timian
 • 1/4 chili (Alt efter hvor brændende du vil have den, kan du vælge type. Jeg anbefaler en mild)(Er du ikke til chili, kan du blot udelade denne)

Hæld de 7 dl vand i en gryde. Tilsæt ingefær, som du har skåret i tynde skriver. Lad det koge i mindst 20 minutter. Det handler om at få alt kraft ud. Tag det af varmen. Tilsæt citronsaft, kamille, chili og timian. Lad det stå og trække til væsken er håndvarm. Si det hele og du står tilbage med en flot gul væske. Det kan sagtens være, at der stadig er lidt timian i, men det gør ikke noget. Nu skal honningen tilsættes, men det må IKKE ske hvis væsken er over 40 grader. Så dræbes honningens egenskaber. Rør rundt til honningen er opløst, og hæld det hele på en flaske med patentprop.

Og så er der bare tilbage at sige, at jeg håber du vil nyde dit shot lige så meget som jeg gør. For det smager faktisk rigtig godt.

/Kasper

4 Kommentarer

 1. Hej.
  Prøvede en ny variant af din opskrift.
  Vandet blev taget af komfuret og da temperaturen var ned på 40 grader, blev ingefæren og te tilsat. Gryden pakkede jeg i en dyne. Blandingen stod på badeværelsesgulvet natten over og var stadig smålunken næste morgen.
  Den samlede trækketid var ca 10 timer. God og kraftig ingefærsmag.

  Fordelen ved at holde temperaturen unden 40 er som andre har nævnt, at man ikke ødelægger de gode egenskaber og vitaminer.

  For de der gerne vil eksperimentere, kan jeg anbefale at man blander lidt lakridssirup i blandingen istedet for honning.

  Man kan også prøve at blande blåbær eller en af de andre “superfrugter”

  Happy hunting

  Knud

 2. Hvis man ikke må tilsætte honningen når blandingen er over 40 °C, er det så en god ide at koge blandingen 20 min ?.
  Tænker at meget gavnligt fra ingefæren forsvinder ?.
  C-vitamin er også følsomt over for varme, og citron burde måske først tilsættes når blandingen er kølet ned ?.

  Jeg river ofte bare ingefæren og blander det med citron og vand fra hanen og drikker det ufiltreret. Man kan vænne sig til meget :-).

  • Hej Jan

   Det jeg har kunne finde opfordre til at koge ingefæren, så man trækker “alle” de gode ting ud. Man har også i tusinde år lavet te af det. Så jeg er overbevist om at vandet ikke svækker ingefæren, da det jo er vandet man drikker.

   Ang. C-vitamin kan du meget vel have ret, og det vil jeg da straks lige kigge på og ændre hvis opskriften skal det.

   God fornøjelse med din drik 😉 Og tak.

   /Kasper

 3. Hej Kasper

  Tak for en super opskrift – det er virkelig et skøn shot.
  Fik lavet en omgang i går og har nu fået det første skud! Kan godt li’ at det er lidt mere krydret end nogle af de tidligere ingefær drikke jeg før har lavet. Også selv uden chilli (havde ikke lige nogen i huset) er det godt bid i den 🙂

  Så må vi håbe den kan holde kroppen i top og evt. undgå at rende ind i perioder med årstidens sygdomme.

  Er jo ved at være længe siden vi har være ude på en tur sammen. Kan se du har fået noget mere fart og flere km i benene, så hvis du vil have lidt selskab på en lang tur siger du bare til 🙂

  Jeg har udover lidt vinter trail tilmeldt mig Lillebælt HM og Kalø Trail Marathon – satser nok på at prøve Aalborg HM i år, ser ud til at være et spændende løb.

  Mange hilsner

  Claus

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.