Anmeldelse: Beurer EM41 TENS / EMS

EM-41

REKLAME – Det at sende elektriske impulser gennem kroppen kan for en del synes underligt, og det kræver da også en forklaring på hvorfor man gøre det og hvad det hjælper.

Jeg har den seneste måned testet et apparat, som lige netop gør dette, at sende “strøm” gennem kroppen. Og det er ikke fordi jeg nyder selvpineri, men fordi at denne form for behandling er smertefri og faktisk ganske behagelig. Og så har den en ganske tydelig effekt på restitutionen efter mine løbeture.

Apparatet er en Beurer EM41, hvis jeg skal være helt præcis, og den er super simpel i brug. Men inden jeg kommer nærmere ind på hvordan maskinen er vil jeg lige gå igennem hvad det er den gør.

TENS / EMS / MASSAGE

Apparater har, som overskriften også siger, 3 forskellige funktioner. To af dem er fysiologiske, mens den tredje er velvære.

TENS

Smertebehandling via elektriske impulser. Her stimuleres nerverne og behandlingsformen er klinisk godkendt til f.eks. ledsmerter (knæ, ankler, hofteled osv.) men også rygsmerter, smerter efter kropskvæstelser m.fl.

EMS

Denne metode bruges meget inden for sport- og fitnessområdet, som et supplement til konventionel muskeltræning.

Med EMS er der to retninger

 1. Aktiverende anvendelse (Målrettet styrkelse af muskulaturen)
 2. Afslappende anvendelse (Løsning af muskelspændinger)

Massage

Til sidst men ikke mindst, er der den generelle massagedel. Dette er velvære og skal sammenlignes med en gang alm. Massage, blot at det er udskiftet med impulser i stedet.

Beurer EM41

Hvad får man så når, man køber en EM41?

 • Apparatet EM41
 • Batterier
 • Ledninger
 • 4 pads
 • En praktisk taske
 • En udførlig vejledning

Hvordan?

Maskinen er meget nemt at gå til. Med sine 9 knapper er man hurtigt i gang og man har fuld kontrol via det store digitaldisplay.

Først vælger man blot hvilke af de tre ”modes” man vil benytte sig af (TENS/EMS/MASSAGE) og hernæst vælger man ud fra instruktionerne hvilket område man vil arbejde med og hvordan de fire pads skal placeres. Der er 28 forskellige mulige placeringer alt efter hvad det er man vil.

EM41 har så 50 programmer (20 TENS, 20 EMS og 10 MASSAGE), så man burde kunne finde det man har brug for.

Ledningen sættes nemt på de 4 pads
Ledningen sættes nemt på de 4 pads

EM41 har to udgange, som hver kontrollerer to pads. Det gør det muligt at behandle ét område af gangen med 4 pads. Man klæber simpelthen bare dem fast på huden som “klistermærker” og sætter ledningerne på knapstikkene.

Herefter vælges behandlingstid og så er man igang. Man kan under hele behandlingen selv justere styrken, så det aldrig føles ubehageligt, eller omvendt aldrig føles utilstrækkeligt.

Pads:

De 4 pads som medfølger af lavet af silicone og de sidder rigtig godt fast. De rengøres efter brug med hvad og en fnugfri klud. Selvom jeg synes padséne er gode, så er det faktisk også den eneste anke ved EM41. De taber relativ hurtigt sin klæbeeffekt. De virker stadig efter 20 gange, men de løsner sig ved mindre bevægelser.

Min mening:

Jeg er blevet rigtig glad for Beurer EM41 og bruger den flittigt når jeg har haft en hård træning eller bare vil forkæle mig selv. Den praktiske taske gør, at der er styr på tingene og det tager 2 minutter og så er man i gang.

Apparatet er nemt at gå til og manualen forklarer hurtigt, hvad man må og ikke må. Det gør det betryggende.

Et rigtig godt produkt om du er til smertebehandling, restitution eller bare nyder massage.

Beuer EM 41 fås til ca. 600 kr.

*Produktet er venligst udlånt af Comaco A/S, men ovenstående er 100% mine oplevelser og meninger om produktet.

6 Kommentarer

 1. Jeg døjer med kæbesmerter ?
  Øvre , som er helt stive af stress…
  Kan den anbefales/ hjælpe ?
  Og elektroderne kan godt bruges i det område

 2. Jeg vil høre om dette apparat kan bruges til tennisalbue/smerter omkring albuen??
  Og gå får jeg lidt blodfortyndende medicin samt en enkelt pille for at mit hjerte ikke slå uregelmæssigt, jeg havde for 3 år siden en unormal hjerterytme/galopperede og nu får jeg medicin for at jeg ikke skal få det igen, men er det en hindring for at bruge dette apparat, det håber jeg selvfølgelig ikke da jeg holder meget af akupunktur og andre alternative behandlingsformer??

  Håber at høre noget

  • Hej Michael

   Det lyder rigtig træls med den albue 🙁

   Jeg har søgt omkring brugen af maskinen, og den burde kunne bruges til det.

   Om du så skal bruge den, med de ting du får og fejler, det ved jeg desværre ikke, men synes du skal prøve at kontakte din læge og høre.

   Men jeg håber, at du finder ud af det ene eller det andet.

   /Kasper

 3. Hej Kasper

  Først vil jeg sige tusind tak for din blog. Jeg har efterhånden fulgt den i mange år.

  Hvor stor er den maskine? Jeg tænker at den kunne være god at have med på aktiv ferie eller vandreture

  Mvh

  Simone

  • Hej Simone

   Og tak for ordene!

   Den fylder ikke meget, og kan snildt være i en sidelomme på en taske, ja eller i toilettasken. Og ang. vandreture, så har jeg ikke meget erfaring, men kunne forstille mig det kunne være en dejlig afslutning på en lang dag på benene 🙂

   /Kasper

Kommentarerne er lukkede.