Genoptræningen er igangsat

Efter et besøg hos Karsten Høgh er jeg nu udstyret med en knæbandage
Efter et besøg hos Karsten Høgh er jeg nu udstyret med en knæbandage
Efter et besøg hos Karsten Høgh er jeg nu udstyret med en knæbandage

Med mørke skyer og let regn mindede vejret lidt om mit humør. Ikke at jeg synes, at det var en dårlig dag, men jeg savner bare sådan at løbe igen. Afsted i bilen og afsted mod sportsfyssen.

Billede 24-05-2016 13.43.55

Ikke så langt fra min bopæl holder Fysio-shop.dk til. Og det var her jeg skulle til undersøgelse. Jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs, for jeg vidste ikke helt hvad der ventede mig.

Lige for at ridse op hvad der er galt med mig for nye læsere: Efter Hamburg Marathon har jeg døjet med mit venstre knæ. Dette er efter al sandsynlighed kommet af de mange skridt og så at jeg løber meget ud af med min venstre fod, så hele besøget i dag handlede om at finde en mulig årsag, og begynde at rette op på dette.

Karsten spildte bestemt ikke tiden og inden længe lå jeg omklædt på briksen. Her blev der flået og brækket i begge ben, for at se og mærke forskel. Det viste sig, at venstre side af hoften manglede mobilitet i forhold til højre. Resultatet af dette, ville være præcis som ved mig ,at foden vel drejes ud af, da det er “lettest”. Det er ikke det store problem ved gang, men ved løb og især de lange løb er det mange tusinde skridt samt det sker med en hvis kraft. Og her går det galt.

Hernæst skulle jeg igennem en masse øvelser, hvor jeg tydelig mærkede forskel, alt efter hvilken side der blev fokuseret på. Min venstre side er bare væsentlig mindre stabil.

Og så kom det spændende: Ville et knæbind, eller knæbandage som det vist korrekt kaldes, kunne hjælpe med at reducere den belastning der er på knæet indtil der bliver korrigeret, og dermed få mig i løb igen?

På med knæbandagen og der var tydelig forskel i øvelserne med og uden. Med den forbedring er der også en formodning om, at det kan hjælpe på at komme igang igen. Derfor er jeg nu udstyret med en Bauerfeind Genutrain P3 knæbandage. Og jeg må sige, at det er en kompliceret en. Ikke i brug, men med alle de ting der er syet i den. Jeg skal bruge den når jeg styrketræner og når jeg løber.

Der blev givet lektier for
Der blev givet lektier for

Men nu er det med fysser, og sådan er Karsten også: Man får lektier for! 🙂 Jeg har fået nogle øvelser, som skal laves hver dag, samt nogle som skal laves et par gange om ugen. Vi afprøvede naturligvis øvelserne gennem testen og jeg fik noget sved på panden. Og nu mens jeg skriver er benene som gele. Men det vidner jo også på, at jeg har været undertrænet i core.

Men for lige at opsummere, så var diagnosen samt behandlingen: Nedsat mobilitet i venstre side af hoften og her skal der strækkes ud. Sporing af knæskal og her er det knæbind og styrkeøvelser. Og som rosinen i pølseenden, så er der formegentlig en permanent bruskskade, men den behøver ikke være begrænsende. Men der skal sættes ind for ikke at forværre den.

Nu står den så på intervalløb med at gå, løbe, gå osv. Bare for at teste knæet. Men der skal nu trænes seriøst, så jeg kan blive klar til Aarhus City Halvmarathon.

/Kasper

 

Be the first to comment

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.