Anmeldelse: Under Armour Speedform Gemini 2

Billede 27-05-2016 16.30.28Jeg har snart haft rigtig mange forskellige sko i hænderne, og ikke mindst hvor de er udviklet til, på fødderne. Der findes en håndfuld kæmpe producenter, og så findes der en del mindre. Denne gang har jeg haft et af de mindre mærker i hænderne, nemlig Under Armours spritnye Speedform Gemini 2. Og så passer det faktisk ikke, at jeg kalder det et mindre mærke, for det er bare i Europa det ligger i skyggen af de store. I USA er de det helt store.

Jeg har nu 150 kilometer i skoen og føler, at jeg kan give en retvisende anmeldelse af skoen. (Også derfor de er lidt beskidte på billederne, beklager :))

Første indtryk

Karakteristisk hæl som sikrer stabilitet og perfekt pasform.
Karakteristisk hæl som sikrer stabilitet og perfekt pasform.

Når man åbner kassen, opdager man ret hurtigt, at det er en lidt anden sko end man oftest ser. Vægten er lige under 300 gram, og det er opnået ved, at man har strippet skoen. Der er f.eks. ingen indersål. Her er heller ingen tung inderforing, faktisk er der slet ingen foring. Det er altså lidt som at tage en strømpe på. Skoen fremstår som én helhed.

Det med helheden kommer sig nok også af, at skoens overdel er fremstillet på en tøjfabrik, og ikke en skofabrik som normalt.

Sålen er ganske fald og er en “helt” almindelig neutral sko. Altså ingen korrigering.

Som det ses er skoen meget forskellig fra andre mere traditionelle sko.
Som det ses er skoen meget forskellig fra andre mere traditionelle sko.

En anden markant ting på skoen er hælen. En kraftig gummihæl, som låser hælen og sikrer stabilitet. Og det er ikke bare ord, for det virker super godt.

Teknologien SpeedForm

Alle mærker har deres egen teknologi til netop, at gøre deres sko til den bedste. Under Armour ligger ikke tilbage for dette og benytter sig af deres SpeedForm. Og som navnet antyder, så handler det om hastighed, men også føling.

Den indre hælkop er ét stort stykke. Altså den er ikke limet eller påsyet i hælen, men strækker sig langs hele bunden af skoen. Det giver en fornemmelse af at skoen bare er en forlængelse af foden. Jeg har faktisk tænkt en del over det, når jeg løber ved Egaa Engsø. Jeg kan mærke alle sten og underlaget, men jeg føler stadig at jeg har masser af stabilitet. Det er faktisk lidt fascinerende. Der sker normalt det med sko med meget kontaktfornemmelse, at det går ud over stabiliteten for det kræver normalt en del fleksibilitet. Men ikke her.

Modelbillede fra Under Armour
Modelbillede fra Under Armour

Eneste minus ved sålen er, at den samler sten. Den har en del større “tomrum”, hvor de lige kan sætte sig fast. Det ryger af igen, men man kan af og til godt fornemme en sten der sidder der.

Ang. overdelen, som er fremstillet på en tøjfabrik, er historien faktisk lidt mere spændende en som så.  Der kan tilføjes endnu mere, nemlig at det faktisk er en undertøjsfabrik som har syet skoen. De sidder normalt og syer BH’er, hvor pasform og komfort også er alfa omega. Og det har de så overført til skoen.

Pasform

Jeg har været lidt inde på det, men et stort plus ved skoene og som jeg føler gør dem helt fantastiske er måden de snøres om foden. Det første par gange man lige tager dem på savner man måske muligheden for at snøre stramt, men man vænner sig til det, og så føles det, ja jeg har sagt det før, som om det er en strømpe man har på. Skoens snøreområde lægger sig simpelthen helt flad henover vristen og føles lidt elastisk.

Et meget behageligt snøresystem, som ligger fladt henover vristen.
Et meget behageligt snøresystem, som ligger fladt henover vristen.

Resume

Det var desværre nok en sko jeg var gået udenom, hvis jeg selv skulle have været ind i en butik og kigge nye sko. Under Armour er først ved at blive stort i Danmark, og det er faktisk synd. For det er et super produkt, som opfylder alt det jeg har af krav til løbesko: Slidstyrke, lethed, stabilitet og så må den jo også godt se lidt smart ud.

Skoen koster ca. 1.200 kr og kan købes i førende sportsbutikker.

Skoene er stillet til rådighed af Under Armour, men meningerne er helt mine egne.