Anmeldelse: Aftershokz Trekz Titanium høretelefoner

Aftershokz Trekz Titanium

Det er ikke første gang jeg har et par Aftershokz i hænderne og ikke mindst på hovedet. I december 2015 lavede jeg nemlig en anmeldelse af deres Bluez 2S, men nu er de her igen og med en opgraderet udgave kaldet titanium.

Følger man med på diverse fora, så er der tit en debat om man skal løbe med eller uden høretelefoner. Nogle mener det ødelægger rytmen, andre mener det styrker. Nogle mener det er farligt, andre mener det ikke er.

Og tager vi lige fat i det med farligt, så er det her Aftershokz Trekz kommer ind i billedet. Der findes allerede en masse høretelefoner på markedet, som ikke lukker øregangen helt og dermed kan man for det meste høre biler o.lign. alt efter hvor højt man vælger at afspille musikken. Men ligesom forgængeren har AfterShokz tænkt ud af boksen, og valgt at få lyden ind i “hovedet” uden at bruge ørene. Ja, det lyder lidt underligt, men sådan er der. I stedet gør Aftershokz Trekz Titanium brug af lydbølgeteknologien og sender bølger gennem kindbenene og ind til det rammer øret og opfanges som alm. lyd. Det er faktisk meget smart.

Hvordan er Aftershokz?

Lad mig sige det med det samme. Aftershokz har oppet sig gevaldigt med denne nye udgave og de sidder som limet til hovedet. Behageligt, og ikke en eneste gang syntes de at hoppe. Selve byggekvaliteten er nu på højde med toppen af sportshøretelefoner, og der er derfor intet at udsætte på det. Det er slut med “billig plastik” følelsen.

De sættes på hovedet, som almindelige bøjle høretelefoner, men forskellen ligger i at højtalerne ikke stopper ved øret, men fortsætter forbi og placerer sig på “kinden”. Og det virker.

Trekz Titanium er også en meget let sag. Sølle 38 gram og det er hele 6 gram mindre end sin forgænger, og det er slet ikke så dumt.

Hvordan er lyden?

Jeg gav den gamle lidt hug for lyden, da den var tynd og manglede bas. Det samme gør sig lidt gældende her. Hører du tung dance musik, så kommer du nok til at mangle pas, hvis du nyder det på en løbetur. Derimod er det som om lyden er blevet lidt mere fyldig, og gengivelsen er blevet mere levende.

Lydstyrken kan justeres til tilpas højde, men er der skruet helt op kan omgivelsen også fornemme at der er musik. Jeg har også testet dem med lydbøger, og der er de faktisk helt fantastiske. Og så er det rart, at kunne høre alle lyde fra omgivelserne. Vil man kunne nyde lyden 100% er der faktisk 2 ørepropper med i kassen, så man kan lukke andre lyde ude. Men det anbefaler jeg kun hvis man ikke er ude i trafikken.

Og så tyder det på at de har fået styr på Bluetoothen, for jeg havde ingen udfald under testen.

Hvordan er betjeningen?

Betjeningen fejler ingenting. Knapperne er logisk samlet under bøjen, samt på selve højtalerne og det får at man hurtigt kan finde dem. Og når den meget forklarende stemme fortæller at du snart skal begynde at lade, så foregår det bare med et mikro-usb stik.

Min dom

Aftershokz Trekz Titanium er et headset der vil dele vandene. Er du på udkig efter lyd på dine løbeture og vægter du sikkerheden højt samt behagelig pasform, så tror jeg ikke der er bedre headset end dette. Men ønsker du at kunne afspille disko/hiphop/rock på turen og mærke det dybt “ind i ørene”, så vil du nok føle lyden for tynd.

Høretelefonerne koster 999 kr. og det synes jeg faktisk er en ganske fair pris.

Dette finder du i æsken:

  • Aftershokz Trekz Titanium
  • Ørepropper
  • Taske
  • Ladekabel
  • Ekstra bøjler til at tilpasse hovedbøjlen

/Kasper

*Produktet er stillet til rådighed af Aftershokz, men ovenstående er 100% mine oplevelser og meninger om produktet.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*