Om at udnytte tiden

Sådan ser jeg ud når jeg er glad og tilfreds. Og her i min nye Newline Imotion Tee.

Min yngste søn er startet til karate. Jeg elsker at sidde og kigge på og det foregår på den måde at jeg er tilstede. Det vil sige uden computer og telefon. Han bemærker mig ikke så meget, men jeg lader op der mens jeg bare sidder og stirrer ind i salen.

Men i denne uge kniber det rigtig meget med fritiden, og derfor forhørte jeg mig lige hos lillemanden og han ville savne mig, hvis jeg lige var væk en lille time. Han syntes det var en fantastisk ide, så det blev løbetøjet jeg troppede op i, da jeg afleverede ham.

Det havde regnet hele dagen i Lystrup, men nu var det tørvejr og perfekt til en løbetur. Nu var valget om det skulle være en tur i skoven eller en tur som jeg plejer altså, rundt om søen. Det blev det sidste, men dog med en lidt anden start og slutning. Lystrup ligger på en skråning, og det mærkes også på vejene og naturligvis min løbetur.

At løbe ned til søen er som at løbe ned i en gryde

Jeg havde ikke noget mål med pace, da benene var tunge efter nogle tunge squats i går. Men turen startede ned af bakke de første 2 kilometer og de blev løbet med 4:39 i gns. pace. Dermed var der chance for en rigtig god tid, så jeg besluttede at sætte tempoet efter en god tid og så se hvor længe det varede.

Det flade stykke omkring søen var usædvanlig smattet, så jeg burde måske have haft trailsko på, men nu var det bare at løbe videre. Det gik faktisk usædvanlig nemt og jeg koncentrerede mig bare om mit åndedræt, for benene gjorde bare deres. Det flade stykke blev løbet med gns. pace på 4:41 min/km.

Og så manglede jeg bare de sidste 1,2 kilometer til jeg ramte de 8 kilometer og det var målet. Benene var ved at være lidt tunge, men jeg havde ingen problemer med at kæmpe videre. Efter jeg kom ud fra grusstierne, var der igen god traction i stierne og dermed også mere fremdrift. Derfor kunne jeg også accellere op af bakken med 4:36 min/km. Da jeg nåede Q8 og lige have 100 meter igen var jeg presset, men nu skulle jeg jo bare løbe de meter selvom de føltes som 2 kilometer.

Men i mål og i tiden 37:21 for de 8 kilometer (Pace 4:39) er jeg mere end tilfreds, og det skal nok blive godt når det bliver rigtig løbssæson. Jeg skal nok få mere fart på. Det er hvertfald målet.

Men hvor var det fedt at få løbet, nu hvor resten uge er lidt dum på den konto, men disse 8 kilometer kommer jo ikke dårligt tilbage. Tror jeg vil overveje om dette skal blive fast, så jeg kan komme op på 4-5 gange løb i ugen.

Og så kunne jeg ellers lige så lillemanden give den gas med spark og slag. Man bliver helt stol af ham over hvor hurtigt der kommer kropskontrol.

/Kasper