En super aften med DHL i Aarhus

Mindeparken, varme og glade mennesker gør DHL stafetten til det helt specielle som det er. En stor fest med løbere og ikke løbere som alle har det mål, enten at gå eller løbe de 5 kilometer, for at være med i fælleskabet om et stafethold.

Det er nogle år siden jeg sidst var med, men denne gang havde Martin (Min makker fra 24 timers løbet) og jeg arrangeret nogle firmahold og det blev en rigtig hyggelig aften med 3 løbehold og 2 gåhold.

Yr og DMI havde begge lovet nedbør, og de var også begge enige om at det var efter kl. 22, men sådan skulle det ikke gå, så 5 minutter efter løbsstart kom regnen og så vekslede det eller mellem regn og tørvejr.

Vi led lidt af afbud, så jeg havde nødtvunget påtaget mig 2 ture. I “gamle” dage havde det ikke været noget problem, men denne gang var jeg virkelig nervøs. Ikke at jeg var i tivl om at jeg kunne løbe turene, men mere om det også blev i tider jeg “ville være bekendt”.

Første tur var som 2ér og det passede selvfølgelig med at regnen tog til, så jeg var godt våd da jeg endelig fik depechen i hånden og kunne begive mig afsted.

Turen var i år vendt om fordi Aarhus er Kulturhovedsted under titlen “Re-think” og det var så det bedste de kunne komme på. Men det gjorde også at væddeløbsbakken var elimineret, men højdemeterne var der selvfølgelig stadig, men bare andre steder. Den nye rute var opad den første kilometer, men så ændrede dig sig og gik i store træk nedad de næste 2 kilometer, og så blev det ellers en blanding indtil 3-400 meter før mål, hvor man skulle ind i mindeparken igen og her skulle der graves lidt dybt.

Første tur var jeg selvfølgelig mest frisk, men kunne hurtigt mærke, at jeg nok havde startet for hårdt ud op af den første bakke, men det gav også blod på tanden til at jagte en god tid. Jeg håbede, at ramme under 25 minutter, men var i tvivl, og derfor var jeg da også lykkelig da jeg klokkede ind på 23:55 min. Men det var da også med sitrende arme og fingre.

Så havde jeg lige 2 løbers pausen inden jeg skulle afsted igen. Her blev der loaded med grillpølser og en kvart øl, og så var jeg klar igen.

Da jeg stod og ventede på depechen og det væltede ned med regn var jeg enig med mine 2 andre 5ér kollegaer, som også skulle løbe anden tur, at det ikke var lysten der drev projektet på det tidspunkt.

Af os 3, fik jeg overdraget depechen sidst, og så var det ellers afsted. Benene var lidt brugte fra start, og bakken føltes endnu hårdere. Jeg kiggede på uret, og så at jeg lå lidt over 5 minutter pr. kilometer, men det var helt fint. Jeg havde frygtet værre. Men da det så begyndte at gå ned af, røg jeg under de 5 og det gav mig igen lidt blod på tanden.

Helt færdig kom jeg i mål på 25:56 min. Desværre ikke under 25 minutter, men det var ok.

Så hjem i bilen var jeg træt, men også tilfreds.

Aftenen gav mig lidt blod på tanden til, at arbejde med 5 kilometer ture, og blive hurtigere.

/Kasper