På tur med Columbus

Kilde: John, Columbus

Jeg havde sat vækkeuret til, men vidste ikke helt om jeg skulle med. Det ville betyde, at jeg ville lægge endnu flere kilometer til min nye løbeopstart, og jeg var allerede langt over det tilrådelige.

Men da jeg endelig kom op og kroppen føltes ok, tog jeg afsted. Jeg har før forklaret om Columbus, men det er John som elsker trail og så har han lyst til at vise andre hvad det er. Det er gratis, og bor du i nærheden af Aarhus synes bestemt du skal overveje det. Du kan læse mere om det her og se alle de løbne ture, samt de ventende som du bare kan tilmelde dig.

Nå, men jeg kom afsted og var i rimelig tid, men så pga. letbanen, ja den letbane, var jeg nødt til at køre en de-tour for at kunne komme ind til byen. Sad lidt og grinte for mig selv i bilen, for jeg kunne jo sige at jeg var forsinket fordi jeg ventede på letbanen. Hø hø. Men det blev ikke nødvendigt for jeg var i god tid.

Jeg parkerede et lille stykke fra telefontorvet som var start- og samlingsstedet. For så kunne jeg få lidt flere kilometer i benene end de annoncerede 5. Menuen i dag var City Trail og det betyder i sin enkelthed, at man bruger byen som legeplads med parkeringshuse, centre, baggårde og lignende og naturligvis uden at skabe uorden hos “de andre” i byen. Også derfor vi løber så tidligt som kl. 8:30.

Da vi var samlet drog vi afsted. Vi var en blandet skare af “erfarne Columbusløbere” og så nye. Og det er det der er fedt. Alle kan være med. Og det er lige sjovt hver gang.

Kollage fra City Trail turen

Vi kom godt rundt i byen og ramte 2-3 parkeringshuse, en masse trapper, Scandinavian Center, et Shopping Center før åbningstid og så ellers bare en masse løb på kryds og tværs.

Sådan nogle 5 kilometer (Som blev til ca. 5,5) føles bare skønne, for der er pauser, så alle kan følge med og få pustet ud og så er der også tid til at snakke 🙂

Efter den fælles løbetur sagde mit ur 6,2 kilometer og jeg ville lige snige den op på 10 kilometer. Benene og knæet virkede godt.

Så jeg løb ned til domkirken og kunne løbe forbi og betragte de som var på vej til gudstjeneste. Jeg kom til at tænke på, hvor lang tid siden det er jeg har været det.

Springvand og Prins Henriks skulptur: Sirene

Jeg løb videre ned til havnen og var simpelthen nødt til at løbe lidt tættere på den nye skulptur af Prins Henrik. Og jeg må sige, at jeg faktisk synes den er rigtig pæn. Rigtig harmonisk i sin udformning. Thumbs Up! Og så fik jeg da også lige set springvandet, og nåede lige ud efter billedet uden en våd popo.

Herefter gik turen mod dokk1 og så videre op mod banegården og så retur mod bilen. Det fik mit ur til at ramme 10 kilometer, men også at jeg kom til at tænke på at det da er for dårligt, at der ikke er flere guidede løbeture i Aarhus for turister og andre nysgerrige. Jeg ved der er en der har været i bladene, men tror ikke der er andet. Det må være mit mål for 2018. At bruge lidt af min ferie på at løbe og fortælle om Aarhus. Det kunne hvertfald være sjovt. Eller hvad synes du? Og hvis du er positiv, hvad skal man så se som turist indenfor 7-10 kilometer rundt i Aarhus?

Nå, men det var vist nok snak for nu. Det blev til 40 kilometer i denne uge, og en ny uge starter med 5 kilometer i morgen tidlig kl. 5:20. Ses vi? Hvis ikke, så sov godt 🙂

/Kasper

P.S: Ja, nu er min kone så kørt ind til Aarhus for at prøve aftenturen med Columbus og se om City Trail, er lige så sjovt som jeg har fortalt…

 

Be the first to comment

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.