Første træning og en tidlig en af slagsen

Morgentræning eller varm træning. Det er lidt de to optioner, der er med den danske sommer 2018. Det er slet ikke nogen klagesang, men bare noget man skal være bevidst om. Jeg valgte det første og lod mig vække af den højtlarmende iPhone, som er min tro følgesvend. Eller tro er måske så meget sagt, for nogle gange virker den også lidt tappet for energi.

Men inden jeg lukkede øjnene i går aftes åbnede min kone op for muligheden for, at hun ville løbe med, selvom hun syntes at kl. 5 er meget tidligt. Men hun var sørme “frisk” og afsted det gik. Jeg følte mig som Kipketer, da jeg satte i løb i mine nye sko, som er købt til Berlin Marathontræningen og ikke mindst selve løbet. Det er et par Under Armour og jeg har PR på marathondistancen i forgængeren, så det kan kun blive godt 🙂

Men afsted det gik. Men altså i langsom pace. For var det noget jeg lærte af Hechmann, så er det at langsom løb også forbedrer løbet, så i dag og de næste 3 gange er løb omkring 5:45 min/km. Men jeg syntes det var meget passende, for jeg er lidt ude af form igen, men det skal nok komme.

Vi løb en af mine gamle ruter fra Trige til Elev og retur. Det gav 10 kilometer, men distancen var ikke målet i dag. Det var tiden og den skulle ende på 60 minutter inden jeg satte begge fødder roligt på jorden.

Vi var så heldige, at se solen stige i højde og kaste laaaange skygger henover vejen. Allerede her var det varmt og man mærkede tydeligt forskel på skygge- og solsiden.

Min kone fik dog lidt lår/knæ problemer og måtte stoppe efter 7 kilometer og gå resten af vejen. Jeg blev nødt til at forlade hende, for jeg ved med mig selv, at hvis jeg ændrer programmet undervejs, så går der heller ikke længe får jeg også gerne må springe en træning over.

Havde fået indstillet uret til 10 km, så den mente jeg var så rigelig færdig.

Jeg passerede 10 kilometer og havde 2-3 minutter igen, så da jeg stoppede ved 60 minutter havde jeg forceret 10,71 km.

Status på løbeturen er følgende: Formen er lidt langt væk, benene er lidt ømme (Men det kan måske tillægges skoskifte) og så skal der arbejdes med motivationen.

/Kasper