Den glemte rus

Den ene fod foran den anden. Åndedrættet er helt oppe, mens du ser målstregen nærme sig. På trods af at du skyder en rimelig fart, synes målstregen uendelig langt væk. Men så sker det. Folk klapper, du kigger på uret og sætter farten op. Det her lugter af PR. Bip Bip, og din tid er registreret idet du passerer den hvide streg. PR! Du standser op lidt efter stregen og står foroverbøjet og forsøger at få styr på åndedræt og puls. Og det er lige her det magiske sker.

Endorfinerne strømmer ud i kroppen, som små glade festmænd, som kun er sat i verden til at gøre din krop glad og fjerlet. Om du har løbet 5 km, 10, halvmarathon eller marathon betyder ikke så meget, bare du har givet dig 100%. Følelsen er den samme. Du nyder nuet, forplejningen og måske medaljen. Er det en lang distance, så tænker du måske også at det skal du så aldrig, aldrig, aldrig igen. Altså indtil du har sovet en god nat søvn, og begynder at browse efter næste rus. De kortere løb, er nemmere for der begynder man tit med det samme at lede efter nye, eller den næste rus er måske allerede planlagt.

Og det er faktisk det der ærger mig mest. Jeg har glemt den følelse. Og derfor higer jeg ikke efter den mere. Det er derfor svært at holde mig igang, for hver eneste gang jeg synes, at nu er det fedt, så går jeg i stå igen. I min “løbekarriere” nåede jeg marathondistancen, så rusen ved 5 kilometer er ikke den samme mere. Og det ærger mig, for det er den der skal motivere mig til at komme afsted.

Nu var jeg afsted her til aften på 5 kilometer, som endte i skybrud. Det er super dejligt at være hjemme igen, men jeg savner den store rus. Så nu har jeg bestemt mig for, at jeg vil forsøge at finde glæden ved de korte løb og dermed måske bygge op igen. Aldrig til marathon, men måske halvmarathon. Men som en narkoman har brug for hjælp til afvænning, så har jeg brug for hjælp til tilvænning. Så det kommer til at stå på masser fællesløbeture med dem som gider. Jeg vil gerne oplever rusen, som jeg helt har glemt hvordan føles.

/Kasper

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*